Măcar să găsești mai bine. Măcar să te iubească mai mult, mai frumos. Măcar să fie o femeie mai bună decât mine. Altfel, tu ai pierdut mai mult… Deși am pierdut amândoi. 

                                  Știu că ai plecat pentru mai bine, după mai bine. Până la urmă, nu de asta plecăm cu toții? Diferența e în modul în care plecăm. Diferența e în faptul că unii pleacă pentru că nu au motive să rămână sau pentru că li se oferă constant motive să plece. Iar alții pleacă pentru că sunt veșnic nemulțumiți sau pentru că sunt vânători și fie vor mereu mai mult din simplă lăcomie, fie se cred prea buni pentru cei care îi iubesc. 

                                  Partea proastă e că atunci când alegi să mergi după altcineva, acel cineva nu e întotdeauna mai bun decât omul pe care l-ai lăsat în urma ta. Iar tu știi asta. Îți dai seama de asta cu timpul. Însă e prea târziu atunci ca să mai poți face ceva, ca să mai poți întoarce timpul. 

                                  Și dacă pleci, să știi că în locul tău va fi altceva, poate nu altcineva, dar o convingere că nu ai fost omul potrivit, cu siguranță vei găsi. Și poate în locul meu va fi o altă ea sau poate doar un regret, dar asta nu mă mai privește pe mine, nu ne mai privește pe noi. Va fi problema ta. 

                                  Măcar să găsești mai bine. Măcar să te iubească mai mult, mai frumos. Măcar să fie o femeie mai bună decât mine. Altfel, tu ai pierdut mai mult… Deși am pierdut amândoi. Măcar să fi meritat, să te fi distrat, să fi avut ce ți-ai dorit și eu nu ți-am oferit. Măcar să iubești mai mult și sincer acum. 

                                  Poate ne vom reîntâlni cândva, ne vom privi și atunci vom ști dacă a fost bine sau dacă a fost rău că am ales să mergem pe drumuri diferite. Poate vom fi fericiți. Poate vom regreta. Dar asta e viața. Unele alegeri ne costă mult, altele ne aduc recompense nesperate, numai că nu întotdeauna aflăm asta imediat, uneori durează ani. Vom vedea. 

 

 

 

Foto: christian ferrer

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts