Mă doare sufletul, dar ştii de ce?

                                 Mă doare sufletul, dar ştii de ce? 

                                 Mă doare sufletu pentru că le-am dat şansa să mă rănească acelor oameni care chiar nu au ezitate să o facă. Şi au făcut-o de bunăvoie. Nu ştiu ce au câştigat. Nu ştiu ce au reuşit, făcând asta… Pentru că oricum, puternic nu este cel care te poate lovi doar pentru că tu nu vrei să loveşti înapoi. Puternic este cel care îndură, te lasă în urmă, pleacă şi te uită definitiv. Mă doare sufletul pentru că nu am ales să fiu indiferentă atunci când ar fi trebui să fiu… M-aş fi scutit de câteva căzături.

                                 Mă doare sufletul pentru că am privit înapoi prea mult timp după oameni care nu s-au derajat să mă aştepte, deşi promiseseră că îmi vor rămâne mereu alături, după oameni care mi-au lăsat pe masă câteva amăgiri şi apoi s-au făcut nevăzuţi şi nu s-au mai întors niciodată. Mă doare sufletul pentru că, poate, au fost oameni care au privit după mine, iar eu nu le-am putut răspunde din cauză că eram orbită de ceea ce acum aş numi, fără să îmi fie teamă că voi fi judecată, greşeli. 

                                 Şi ştii de ce mă doare sufletul cel mai tare? Pentru că viaţa m-a învăţat să îmi smulg din suflet exact acei oameni care credeam că vor rămâne pentru totdeauna. Pentru că viaţa mi-a demonstrat că pot trăi fără oricine, mai puţin fără mine însămi. Şi mi-a demonstrat asta luându-mi fix acei oameni fără de care credeam că nu pot trăi. Cel mai tare mă doare sufletul pentru că am investit timp şi sentimente în nişte oameni cărora nu le-a păsat destul încât să nu fie indiferenţi şi absenţi din viaţa mea. 

                                 Da… Mă doare sufletul, dar asta nu înseamnă că nu sunt fericită sau că am uitat să iubesc. Încă mai cred în iubire. Încă mai cred în mine. Ştiu că oamenii frumoşi primesc şi lucruri frumoase în viaţă. Şi încă mai cred că sunt un om frumos. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts