Mă doare sufletul când văd că m-am schimbat pentru oameni care nu au ezitat să plece de lângă mine. Nu mă mai schimb pentru nimeni.

                                 Dacă nu putem iubi oamenii aşa cum sunt ei, măcar să nu încercăm să îi schimbăm… Măcar să nu îi facem să se simtă imperfecţi şi insuficienţi pentru că vor crede că sunt vinovaţi de ceva ce nu sunt şi vor încerca singuri să se schimbe. De multe ori, doare să renunţăm la ceea ce suntem pentru a fi ceva ce vrea celălalt să fim. Nu doare atunci pe moment, deşi e un sacrificiu. Nu doare pentru că îl facem în numele iubirii, de dragul acelui om special… Doare să renunţi la tine… Doare atunci când celălalt pleacă fără să-i pese că te-ai pierdut de tine însăţi pentru a fi altcineva de dragul său. 

                                 Nu ar trebui să încercăm să schimbăm pe nimeni… Şi nu ar trebui să ne schimbăm pentru cineva anume, poate nici măcar pentru omul iubit. Acel om, cel care trebuie şi vrea să rămână, nu va găsi pretexte şi nu va căuta defecte, el va iubi ceea ce are, aşa cum are, aşa cum a primit de la viaţă şi va fi mulţumit. Nu va încerca să schimbe şi nu va oferi motive să îţi doreşti să te schimbi pentru a-l mulţumi. Te va face un om mai bun fără să te schimbe, doar va înbunătăţi prin iubire ceea ce erai deja. Te va face să fii cea mai bună variantă a ta. Dar doar atât. Şi îi va fi de ajuns.

                                 Mă doare sufletul când văd că m-am schimbat pentru oameni care nu au ezitat să plece de lângă mine. Nu mă mai schimb pentru nimeni. Oamenii care iubesc, o fac oricum, fără să-ţi reproşeze că ar trebui să te schimbi. Te acceptă aşa cum eşti şi te fac un om mai bun prin simpla lor prezenţă. Persoanele potrivite din vieţile noastre nu se lasă alungate de imperfecţiuni, ci le iubesc sau cel puţin le acceptă.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts