Mă aflu într-o perioadă a vieții în care singurul meu scop este să fiu fericită. Vreau să râd, să mă bucur de fiecare moment și să fiu eu însămi. Și voi face tot posibilul să renunț la acei oameni care mă fac nefericită. 

                                 În viața fiecăruia dintre noi vine o vreme în care ne săturăm să ne condamnăm pentru greșelile altora, să ne sacrificăm pentru oameni care nu ar ridica un pai pentru noi. Vine o vreme în care ne dăm seama că ceilalți nu sunt așa cum am vrut mereu să credem că sunt. Adevărul e că mulți dintre noi aleg să fie egoiști, să se gândească doar la ei înșiși, să treacă prin viață fără să lase amintiri frumoase în urma lor, mai ales celor care îi iubesc. Iar unii chiar suferim din această cauză… Pentru că mereu le acordăm șanse și sperăm că s-au schimbat… Dar oamenii nu se schimbă… Decât dacă îi iubești destul de mult sau, dacă nu e de ajuns, ei se schimbă dacă te iubesc. 

                                 Dar cred că am obosit să încerc și să îmi atârn fericirea de oameni care nu pot rămâne. Mă aflu într-o perioadă a vieții în care singurul meu scop este să fiu fericită. Vreau să râd, să mă bucur de fiecare moment și să fiu eu însămi. Și voi face tot posibilul să renunț la acei oameni care mă fac nefericită. Vreau să mă trezesc dimineața și să mă gândesc că va fi o zi bună, chiar dacă poate mă voi supăra și enerva, chiar dacă nu îmi va merge totul așa cum mi-aș dori. 

                                 E greu să învățăm să renunțăm la cei pe care îi iubim, dar suntem nevoiți să o facem atunci când ei devin toxici pentru sufletele noastre. Știi… Trebuie să alegi între tine și altcineva. Pentru o vreme nu te vei gândi la tine, nu vei vrea să te judeci pentru egoism, dar într-un final îți vei da seama că nu e vorba despre egoism, ci despre respect de sine. Ești egoist dacă nu îți pasă de oamenii care te iubesc, nu dacă renunți la cei care nu o fac. 

                                 Iar în ziua în care vei renunța la toate lucrurile care te fac nefericită, la toți oamenii care te trag în jos, abia atunci îți vei da seama cât de mult te poți bucura de viață. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts