…m-am întrebat dacă are idee cât de norocos poate să fie că are această femeie lângă el. Secretul longevităţii relaţiei lor era ascuns în putea ei de a ierta oricât…

                      Căutam secretul longevităţii unei relaţii şi încă îl caut pentru că răspunsul pe care l-am găsit cândva nu mi-a plăcut. Niciunei femei nu i-ar plăcea acest răspuns. L-am găsit în cel mai întâmplător mod, pot spune chiar că m-a găsit el pe mine. Eram în parc. Citeam o carte, iar o bătrână m-a întrebat dacă se poate aşeza lângă mine cât timp îşi aşteaptă soţul. Nu am avut nimic împotrivă şi pentru că urăsc ignoranţa am lăsat cartea pe bancă şi am încercat să vorbesc cu ea.  Mi-a spus că de când erau pesionari, în fiecare dimineţă el pleacă la o patiserie din centru ca să cumpere cornuri cu ciocolată, iar ea îl aşteaptă pe aceeaşi bancă în parc pentru că nu poate merge foarte mult. Mi-a mai spus că sunt împreună de 53 de ani. Atunci am întrebat ,, Şi care e secretul? Care e secretul prin care doi oameni pot rămâne împreună atâţia ani?”

                        ,, O, dar nu este niciun secret. Trebuie doar să fii iertătoare. Cel puţin în cazul meu aşa a fost. A trebui doar să îl iert de câteva ori şi iată că suntem tot împreună şi după 53 de ani. L-am iubit foarte mult, iar acum îl iubesc la fel de mult. De fiecare dată când ajungea târziu acasă preferam să tac şi să îl iert deşi ştiam că a băut şi că poate a fost şi cu alte femei. Mă afecta mult gândul din urmă, mă făcea să sufăr, dar ştiam că mă iubeşte. Tot la mine se întorcea în cele din urmă. Al meu era atunci când era treaz, al lor doar atunci când îi lua alcoolul minţile. Pe mine mă iubea, iar de ele se folosea. Al meu a fost o viaţă întreagă, al lor doar pentru o noapte. Şi îl iertam mereu. Uneori nici nu ceream explicaţii. Sufeream în tăcere apoi îmi reveneam. Ăsta e secretul meu, al relaţiei noastre. Dacă poţi ierta destul de mult, nu e greu. Şi dacă iubeşti o să poţi ierta… Uite-l că vine. Mi-a făcut plăcere să vorbim. La revedere!”

                          L-a luat de mână şi au plecat spre ieşirea din parc. L-am salutat din priviri şi m-am întrebat dacă are idee cât de norocos poate să fie că are această femeie lângă el. Secretul longevităţii relaţiei lor era ascuns în putea ei de a ierta oricât şi de a suferi în tăcere. Dar dacă nu pot ierta atât de mult? Dacă trăiesc după alte principii, iar acestea nu-mi dau voie să îmi doresc să păstrez lângă mine un bărbat care nu e doar al meu şi mă face frecvent să sufăr? Îmi place să cred că altul este secretul pe care doresc să-l aflu, însă ceva îmi spune că îmi va fi dat să-l descopăr de una singură. Ba nu… Alături de cineva trebuia să îl descopăr, iar pentru asta trebuie să-l trăiesc.

                          Dar oare care ar putea fi secretul longevităţii unei relaţii?

Foto: We Heart It

shutterstock_72377785_590

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Cum naiba sa fie asta? Bineinteles ca nu e asta. E o femeie demna de mila, ca alea care accepta ca barbatii lor sa ii insele cu prostituatele din moment ce are acasa de tot. Dar el o minte ca n-are, desigur. Iar de la cornurile alea zilnice sigur au facut diabet. Ca de fructe n-au auzit… Ba probabil ca faceau sport la greu! Ea la prasit, el la birtutul din sat. Vai de ei!

  Secretul longevitatii? Iubirea si asemanarea, cu siguranta. La unii le merge bine, dar nu au fost suflete pereche si au invatat sa traiasca impreuna. Dar exista si suflete pereche la care totul e simplu.

  ^_^ pwp

 • COMMENT (1)

  1. ITist 01st martie 2016 at 00:41 -

   Cum naiba sa fie asta? Bineinteles ca nu e asta. E o femeie demna de mila, ca alea care accepta ca barbatii lor sa ii insele cu prostituatele din moment ce are acasa de tot. Dar el o minte ca n-are, desigur. Iar de la cornurile alea zilnice sigur au facut diabet. Ca de fructe n-au auzit… Ba probabil ca faceau sport la greu! Ea la prasit, el la birtutul din sat. Vai de ei!

   Secretul longevitatii? Iubirea si asemanarea, cu siguranta. La unii le merge bine, dar nu au fost suflete pereche si au invatat sa traiasca impreuna. Dar exista si suflete pereche la care totul e simplu.

   ^_^ pwp

   Reply

  Leave a Reply