Iubirea doare pentru că oamenii rănesc.

                    Iubirea doare pentru că oamenii rănesc. Dacă oamenii și-ar ține promisiunile, iubirea nu ar fi niciodată asociată cu ceva neplăcut. Noi suntem cei care distrug încrederea și toate momentele frumoase. Noi suntem cei care trădează. Noi suntem proști când nu știm să apreciem toate acele minunate momente pe care le trăim în compania persoanelor dragi. Și tot noi suntem cei care nu recunosc niciodată că au greșit. Căutăm vinovați pentru propriile greșeli și e trist că niciodată nu întârziem să îi găsim. Ne încăpățânăm să nu învățăm din greșeli, nici din ale noastre și nici din ale celor din jur, apoi ne întrebăm de ce nu merge totul bine. 

                    Dăm vina pe sentimente care nu au greșit cu nimic și care ar fi trebuit să ne facă fericiți. Dar suntem singurii care greșesc. Suntem singurii care trebuie învinovățiți. Câteodată suntem călăii propriei fericiri. Și, pe deasupra, executăm și fericirea unora care, poate, nu au greșit cu nimic. 

                    Nu iubirea ne doare. Nu iubirea ne rănește. Nu ea ne frânge și ne sparge în mii de bucăți. Noi, oamenii, o facem. Și adesea regretăm prea târziu, atunci când nu se mai poate îndrepta nimic. 

                    Fără să vrem, cred că fiecare trecem și de o parte și de cealaltă a unui balanțe care într-un final reușește să ne echilibreze pe noi. Câteodată greșim și rănim oameni a căror vină a fost aceea că ne-au iubit. Câteodată suntem răniți fără să avem altă vină în afară de aceea că am fost și am oferit tot, că ne-am implicat în totalitate. 

                    Iubirea nu ar durea dacă noi nu am greși și dacă am fi responsabili, dacă ne-am asuma responsabilități și dacă am comunica mai mult, spunând ce ne apasă, reparând ce ne desparte. 

Foto: Jenna Norman

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts