Iubim cu adevărat pe cineva nu atunci când vrem să îl păstrăm pe acel cineva lângă noi în orice chip, ci atunci când suntem pregătiţi să îi dăm voie să ne părăsească, deşi ştim cât ar durea asta. Oamenii rămân dacă au motive şi dacă vor… Oamenii pleacă şi dacă nu au motive, dar dacă asta îşi doresc. Nu putem păstra pe nimeni cu forţa. Trebuie doar să îi alegem pe cei care ne-au ales să facem parte din vieţile lor.

                                  Iubirea e despre alegeri… Alegeri pe care nu le vom face niciodată în mod conştient pentru că sufletul alege, nu mintea. După ce ne ataşăm de un anumit om, el începe să însemne altceva, înseamnă ceva ce nu îşi putea imagina nimeni… Şi cu cât iubim mai mult, cu atât ne temem mai mult să nu pierdem omul drag. Să nu plece după mai bine. Să nu lăsăm loc de mai bine. Să nu îl alungăm în vreun fel… Dar greşim. Trebui să îi dăm ocazia omul iubit să ne iubească şi putem face asta numai iubind sincer şi fără teamă.

                                  Iubim cu adevărat pe cineva nu atunci când vrem să îl păstrăm pe acel cineva lângă noi în orice chip, ci atunci când suntem pregătiţi să îi dăm voie să ne părăsească, deşi ştim cât ar durea asta. Oamenii rămân dacă au motive şi dacă vor… Oamenii pleacă şi dacă nu au motive, dar dacă asta îşi doresc. Nu putem păstra pe nimeni cu forţa. Trebuie doar să îi alegem pe cei care ne-au ales să facem parte din vieţile lor. Teama dispare treptat şi se lasă înlocuită de acel sentiment de siguranţă… Siguranţa că eşti în braţele omului potrivit. 

                                  Pentru oameni, pentru acei oameni importanţi, e bine să lupţi, e bine să faci tot posibilul pentru a-i păstra alături, dar nu e niciodată bine să lupţi pentru un om care nu te mai vrea şi nu e dispus să lupte, la rândul său, pentru tine. E chiar inutil. Oamenii pleacă adesea din vieţile celor care îi iubesc. Nu contează că au motive sau nu. Nu contează că sunt rugaţi să rămână sau nu. Contează doar că vor să plece… Şi pleacă. Nu le pasă de tot răul pe care îl pot face şi de toată suferinţa care rămâne în urma lor. De asta spun că nu are rost să obligăm pe nimeni să rămână. Suntem datori să facem tot posibilul pentru a-i schimba alegerea, dar mai mult de atât… Nu putem. Iubim cu adevărat doar atunci când îi dăm voie celuilalt să ne rănească. Iar celălalt iubeşte abia atunci când nu face nimic pentru a răni. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts