Iubeşte cu naivitate fără să mai crezi în vorbele celor din jur. Oamenii naivi au sufletul curat, sunt sinceri, calzi şi frumoşi, deşi cei mai mulţi vor crede că sunt proşti. Omul care poate iubi cu naivitate, iubeşte cel mai frumos, iar dacă suferă la final, nu înseamnă că e un om prost. Eu nu cred că asta înseamnă!

                                  Ai nevoie de mult curaj ca să îţi poţi dezbrăca sufletul în faţa cuiva într-o lume în care majoritatea aleg să se dezbrace de haine. Nu ar trebui să credem că, a-ţi dezgoli sufletul, înseamnă a face o greşeală, e doar un risc pe care alegi să ţi-l asumi. E un risc pentru că nu poţi avea certitudinea că omul căruia îi arăţi sufletul tău va şti să-l iubească… Ar putea oricând să-i ofere indiferenţă şi să-l rănească.

                                  Eu aş prefera oricând să am lângă mine un om care să-şi dezbrace sufletul în faţa sufletului meu, în locul unuia care ar alege să fie cât se poate de rece şi închis. Eu aş prefera oricând un om naiv. Am impresia că aproape numai oamenii naivii mai au încredere deplină în alţi oameni şi riscă să fie răniţi doar pentru a-şi oferi şanse la fericire.

                                  Eu cred că, oricât de mult aş încerca să nu, toată viaţa voi iubi cu naivitate şi sinceritate pentru că numai aşa pot oferi suflet şi numai aşa voi avea dreptul să cer să mi se ofere suflet. Numai aşa voi putea să ofer fericirea şi numai aşa mă voi putea bucura de fericirea pe care mi-o va oferi omul drag, omul meu.

                                  Iubeşte cu naivitate fără să mai crezi în vorbele celor din jur. Oamenii naivi au sufletul curat, sunt sinceri, calzi şi frumoşi, deşi cei mai mulţi vor crede că sunt proşti. Omul care poate iubi cu naivitate, iubeşte cel mai frumos, iar dacă suferă la final, nu înseamnă că e un om prost. Eu nu cred că asta înseamnă! Şi, cu riscul de a însemna că oamenii naivi sunt proşti, totuşi vreau să întreb şi eu: Cât de fericit poate fi un om care nu vrea să ofere prea multe şi se aşteaptă să primească tot şi cât de fericit poate fi un om care oferă totul şi merită să primească la fel de mult?

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • De ce nu iti gasesti si tu unul asa „naiv” ca tine? Pai normal, intre suflete pereche n-ar trebui sa existe secrete! Uneori e chiar greu sa ma obisnuiesc cu sinceritatea crunta, dar pana la urma ma obisnuiesc. E oglinda mea sinceritatea „crunta”. 🙂

 • COMMENTS (843)

  1. gogu de la 7 07th septembrie 2016 at 22:33 -

   De ce nu iti gasesti si tu unul asa „naiv” ca tine? Pai normal, intre suflete pereche n-ar trebui sa existe secrete! Uneori e chiar greu sa ma obisnuiesc cu sinceritatea crunta, dar pana la urma ma obisnuiesc. E oglinda mea sinceritatea „crunta”. 🙂

   Reply

  Leave a Reply