Îţi trebuie atât de puţin pentru a fi fericit. Un om alături de care să îţi împarţi zilele, oricum ar fi ele, bune sau rele. Un loc la care să te întorci în fiecare seară şi căruia să îi poţi spune ,,acasă” pentru că păstrează tot ce iubeşti. Un suflet cald. O mentalitate sănătoasă. În general, lucruri pe care nu le vei putea cumpăra niciodată cu bani, asta îţi trebuie pentru a fi fericit.

                             Ceea ce place sufletului, ceea ce aduce cu adevărat fericirea nu poate avea preţ. Nu poţi pune preţ pe ceea ce aduce fericirea în cea mai sinceră şi mai frumoasă formă a ei. Nu poţi pune preţ pe sentimente. Tot ce poţi face este să ai încredere în tine şi să nu te amăgeşti inutil, să nu te minţi, să nu speri că vei reuşi vreodată să găseşti fericirea fără a te pune de acord cu sufletul tău. 

                             Dar oamenii se amăgesc, se mint, cred că ştiu ei mai bine. Nu mai ştiu să asculte de suflet, nu mai ştiu să fie sinceri şi nu mai ştiu să iubească. Pleacă departe pentru a găsi fericirea, se aşteaptă să găsească ceva maestuos şi dacă nu găsesc acel ceva care să le satisfacă dorinţa de sublim, merg mai departe… Dar se întâmplă să fie prea ocupaţi cu a căuta lucruri extraordinare încât ratează minunăţia lucrurilor simple, a acelora care contează de fapt. Se întâmplă să ajungă atât de departe şi să obosească atât de mult, apoi să se întoarcă acasă… Acolo unde îi aştepta fericirea de la bun început… Numai că noi nu ne mulţumim niciodată cu lucrurile simple. Refuzăm să credem că sunt frumoase, dar, într-un final, ne dăm seama că am greşit. Ne dăm seama că…

                             Îţi trebuie atât de puţin pentru a fi fericit. Un om alături de care să îţi împarţi zilele, oricum ar fi ele, bune sau rele. Un loc la care să te întorci în fiecare seară şi căruia să îi poţi spune ,,acasă” pentru că păstrează tot ce iubeşti. Un suflet cald. O mentalitate sănătoasă. În general, lucruri pe care nu le vei putea cumpăra niciodată cu bani, asta îţi trebuie pentru a fi fericit. Ai nevoie doar să îţi dai seama că viaţa e una singură şi că, în dfinitiv, nu e nici ea atât de lungă pe cât am crede că e. Nu e niciodată atât cât am vrea pentru a găsi acea fericire extraordinară, dar e de ajuns pentru a trăi acea fericire simplă care, de fapt, e tot ce ne dorim. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts