Învață să spui ,,Nu” atunci când vrei să spui asta. Nu îi mai menaja atât pe ceilalți. Pe tine cine te menajează?

                               Învață să spui ,,Nu” atunci când vrei să spui asta. Îți vor spune că nu mai ești la fel și că te-ai schimbat imediat cum nu le vei mai face pe plac, imediat cum vei începe să te gândești și la tine, nu doar la ei. Și ce? Îți vor spune  că ești pretențioasă și egoistă, că nu așa se comportă un om bun. Și ce? Îți vor spune că înainte erai mai plăcută și că cine ești acum nu le mai place. Și ce? Oamenii care stau lângă tine doar pentru ce le poți oferi, doar pentru sprijinul acordat și pentru mâinile întinse pentru a ajuta de fiecare dată, nu sunt oamenii de care ai nevoie în viața ta pentru că astfel de oameni pleacă și te lasă cu ochii în soare la prima problemă la care te vei aștepta să te ajute. 

                               Cine te iubește cu adevărat și cine îți este într-adevăr prieten nu îți reproșează că te gândești și la tine, nu te consideră egoistă doar pentru că poți să refuzi atunci când nu poți face ceva sau când preferi să stai la locul tău și nu consideră că te-ai schimbat tu atunci când ți se schimbă atitudinea, ci se întreabă dacă nu cumva ei au făcut ceva greșit. Nu te învinovățesc pe tine din prima, se gândesc că ar putea avea partea lor de vină. 

                               Nu îi mai menaja atât pe ceilalți. Pe tine cine te menajează? Spune ce simți și ce crezi fără te mai temi atât, mai ales când vine vorba despre acei oameni care pe tine nu te-ar menaja niciodată și abia așteaptă să te mai rănească din cuvinte. Oferă-ți timpul pe care vrei să ți-l oferi, permite-ți acest lux fără să crezi că ești egoistă, fără să îți pese că ceilalți cred asta. 

 

 

 

 

Foto: Christopher Campbell

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts