Învață să păstrezi momentele frumoase în suflet și durerile să le dai uitării. Numai așa vei putea să privești înapoi peste ani și să fii împăcată cu tine însăți. 

                           Vei trăi lucruri frumoase de-a lungul vieți, dar și unele care nu îți vor aduce tocmai fericire. Așa se întâmplă mereu. Și nu doar ție. Tuturor ni se întâmplă ca, din când în când, să nu avem parte tocmai de ceea ce ne dorim, de ce merităm să primim de la cei din jurul nostru. Și te vei consuma pentru fiecare moment neplăcut, pentru fiecare problemă, pentru fiecare cuvânt urât pe care ți-l vor spune ceilalți fără să îl meriți. Doar că uneori e mai bine să lași lucrurile să treacă pe lângă tine fără să te afecteze. Nu are rost să dai importanță tuturor mărunțișurilor. Sunt prea multe. La fel de multe ca oamenii mici pe care îi vei întâlni. 

                           Învață să păstrezi momentele frumoase în suflet și durerile să le dai uitării. Numai așa vei putea să privești înapoi peste ani și să fii împăcată cu tine însăți.

                           Viața e mai bună după ce îți dai seama că nu e întotdeauna perfectă sau, cel puțin, așa cum ne-am dori noi să fie. Uneori, dacă pui prea mult la suflet, toată greutatea acumulată te schimbă. Și nu în bine. Te doare. Te face să ai mai puține așteptări de la tine, de la oameni. Te obligă să fii mai rece și mai temătoare. Dar nu îți face griji, vei învăța să fii nepăsătoare atunci când trebuie și să te bucuri cu tot sufletul când e cazul. 

                           Dacă îți vei crește sufletul cu dragoste, vei răspândi numai dragoste în jurul tău. Și numai așa vei fi acel om pe care vrei să îl întâlnești la tot pasul, acel om pe care vrei să îl ai alături de tine. Nu îți otrăvi inima cu lucruri, momente și oameni care nu îți aduc fericire. 

 

Foto: Lauren Roberts

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts