Începusem să cred că am o problemă fiind sufletistă și înțelegătoare, sinceră și… reală. Pentru că așa mă tratau cei din jur. Apoi mi-am dat seama că, de fapt, problema e la ei. 

                     Oamenii frumoși nu sunt chiar atât de mulți pe cât am fi tentați să credem. Sau sunt, doar că pentru fiecare dintre noi există numai câțiva. Și nu mă refer la frumusețe fizică, ci la acea frumusețe interioară care nu doar că te atrage la cineva, ci te face să rămâi, să prețuiești, să respecți și să porți de grijă. 

                     Iar ceilalți, oamenii care se pierd printre invidii și gelozii, printre gânduri urâte și ură, sunt mai mulți. Pentru că viața este adesea suficient de grea și de amară, iar unii se pierd printre greutăți și probleme, aleg să se schimbe în rău și să se întrebe mereu de ce alții reușesc și ei nu… Indiferent despre ce este vorba. Însă reușesc pentru că nu se lasă doborâți și pentru că sunt hotărâți. Nici lor nu le e ușor, dar afișează un zâmbet plăcut și păstrează pentru tot ce îi doare. 

                     Câteodată, acești oameni care s-au lăsat înfrânți de partea mai puțin plăcută a vieții ajung să îi facă pe cei care și-au păstrat sufletul curat să creadă că ei au o problemă, să sunt diferiți și nu într-un mod pozitiv. Îi conving că, fiind puțini, ei sunt cei… ciudați, poate. Dacă îmi e îngăduit să folosesc acest cuvânt. 

                     Eu însămi am crezut că sunt diferită într-un mod nu prea plăcut. Iar acest gând m-a dărâmat într-o oarecare măsură pentru că ajunsesem să mă simt insuficientă. Și nu e un sentiment prea plăcut. Începusem să cred că am o problemă fiind sufletistă și înțelegătoare, sinceră și… reală. Pentru că așa mă tratau cei din jur. Apoi mi-am dat seama că, de fapt, problema e la ei.

                     Nu ar trebui să le oferim această satisfacție, să ne tulbure și să ne determine să ne îndoim de noi înșine. Nu ar trebui. Totuși, doar oamenii mici încearcă să le zdruncine celorlalți încrederea în ei înșiși. 

Foto: Clem Onojeghuo

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts