În sufletul fiecăruia dintre noi se ascund comori nepreţuite, dar şi prăpăstii. Iar la comori vor ajunge doar aceia care iubesc destul de mult încât să facă tot posibilul pentru a trece de prăpăstii.

                             Lucrurile bune apar în vieţile celor care nu se tem să trăiască şi zilele proaste, acele zile în care totul e pe dos şi nimic nu pare a aduce vreun strop de alinare. Oamenii frumoşi apar în calea celor care nu se tem să îi iubească pe cei ale căror suflete nu sunt sincere şi caută doar să se odihnească, să găsească un colţ liniştit în braţele cuiva pentru a avea mai târziu de unde să plece. Fericirea se cuibăreşte în sufletele celor care nu s-au temut să iubească ştiind că iubirea, uneori, aduce şi lacrimi, tristeţe, deznădejde sau dezamăgiri crunte. 

                             Ştii… În sufletul fiecăruia dintre noi se ascund comori nepreţuite, dar şi prăpăstii. Iar la comori vor ajunge doar aceia care iubesc destul de mult încât să facă tot posibilul pentru a trece de prăpăstii. Cred că… Iubim mulţi oameni de-a lungul vieţii. Şi îi iubim atât cât să putem fi dezamăgiţi dacă greşesc. Îi iubim atât cât să fim trişti şi să suferim dacă aleg să plece, dacă ne transformă în opţiuni, deşi am vrea să facem parte dintre alegeri. Dar, probabil, niciodată nu ne dezbrăcăm complet sufletele în faţa oamenilor. Puţini sunt cei pe care îi lăsăm să ne cunoască până la cele mai ascunse temeri, până la cele mai profunde emoţii şi cele mai murdare secrete. 

                             Puţini sunt cei cărora le dăm cu adevărat şansa să ne sfărâme sufletele. Iar cei cărora le dăm aceste şanse, au de trecut prin multe încercări, au de luptat cu temerile noastre, au de iubit multe defecte… Cei cărora le dăm şansa să ne distrugă sunt cei care, până să ajungă la profunzimi, se îndrăgostesc de straturile de la suprafaţă, sunt cei care ştiu în adâncul fiinţei lor că merită… Sunt cei care, oricât de mari ar fi prăpăstiile, nu se vor lăsa niciodată descurajaţi pentru că ei pot simţi cât de minunate sunt comorile pe care alegem să le păstrăm departe de toţi cei care ar putea doar să îşi bată joc. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts