În spatele fericirii sale nu se ascunde un bărbat. În spatele fericirii sale se ascunde ea însăşi.

                                      Ai fi tentat să spui că femeia asta iubeşte şi că iubirea e cauza zâmbetului său. Ai fi tentat să crezi că şi-a întâlnit marea iubire şi că n-are destul timp pentru a purta atâtea zâmbete câte poate să ducă sufletul ei. Dar te-ai înşela. Fericirea adevărată nu se întâlneşte atât de uşor lângă un bărbat, deşi ne-am dori toate să fie aşa. Suntem fericite lângă bărbaţi… Lângă bărbaţi care nu fac întotdeauna tot ce le stă în putinţă pentru a ne fi alături, lângă bărbaţi care neglijează şi uită, lângă bărbaţi care răpesc pentru altele din atenţia pe care am vrea-o noi din lăcomie şi sete de sentiment, lână bărbaţi care, dacă se mulţumesc cu aproape nimic din tot ce poate oferi o femeie, au impresia că şi o femeie se poate mulţumi cu mai puţin din tot ce poate el să-i ofere dacă vrea… Lângă astfel de bărbaţi trăim adesea şi… suntem fericite… Suntem fericite lângă ei sau doar pretindem că suntem pentru că e mai uşor să minţi cu un zâmbet, decât să te ia la întrebări privirile nenorocite ale celor din jur?

                                      În spatele fericirii unei femei se ascunde ea însăşi. Şi femeia singură iubeşte, nu e chiar atât de singură. Se are pe ea şi învaţă să se iubească. Când nu mai ai după cine să alergi te opreşti şi îţi dai seama că după tine alergai chiar tu şi că aveai nevoie de o dezamăgire ca să înveţi cât de importantă ar trebui să fii pentru tine. Înainte să-i dai unui bărbat voie să te iubească, dă-ţi ţie voie să te iubeşti tu pentru că bărbaţii… Acum sunt şi mâine sunt duşi… Femeia fericită poate fi şi singură şi poate fi cea mai fericită femeie pentru că are în suflet certitudinea că are pe cineva care n-o va părăsi niciodată pentru nimic în lume. Are certitudinea că se are pe ea însăşi.

                                      În spatele fericirii sale nu se ascunde un bărbat. În spatele fericirii sale se ascunde ea însăşi. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply