În puține cuvinte.

                          Spune-mi ce simți în cuvinte puține. Și în îmbrățișări strânse sau atingeri firave. Spune-mi ce simți privindu-mă și avându-mă, fiindu-mi alături și convingându-mă că toată neîncrederea pe care am adunat-o de-a lungul timpului iubind oamenii nepotriviți e o greșeală pe care tu nu vrei să o repeți. 

                          Spune-mi ce simți fiind sincer, chiar și atunci când adevărul e crud, când poate aș prefera să nu îl aud. Spune-mi ce simți cum știi tu mai bine, dar în cuvinte puține pentru că m-am convins… Am învățat că oamenii care pot vorbi mult despre sentimentele lor, adesea, nu simt atât de mult pe cât vorbesc. 

                          Tu nu îmi promite, doar demonstrează-mi. Nu îmi spune, arată-mi. Nu mă lega la ochi cu vorbe frumoase, deschide-mi ochii cu o iubire de care nu am mai avut parte până acum. Tu fii mai bun decât mi-au fost alții! Poate că sunt femeie și am nevoie de confirmări, iar uneori ți le voi cere fără să îmi fie rușine. Tu nu mă vei mai înțelege și nu vei pricepe ce prefer mai mult, faptele sau vorbele. Dar crede-mă, prefer să îți cer din când în când câte o vorbă mai dulce pe care poate uiți să mi-o spui decât să mă rog de tine să îmi demonstrezi și să te ții de cuvânt. 

                          În cuvinte puține și gesturi mărunte poți să demonstrezi cât se poate de bine că iubești. Asta dacă știi să fii sincer, cu tine și cu celălalt. Asta dacă nu ți-e lene să fii ce ai pretins de la bun început că ești. Asta dacă ești într-adevăr hotărât să fii fericit alături de cineva. Restul nu mai contează. 

                          Dar ține minte, e mult mai ușor să minți din vorbe decât din fapte. De asta cei mai mulți oameni îi preferă pe aceia care fac, nu pe cei care doar vorbesc. De la o vreme îți dai seama că vorbele neurmate de fapte nu înseamnă nimic. 

Foto: Niki Sanders

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts