În general numai după ce cunoști un om îți dai seama că tot ce ai auzit despre el a fost doar pe jumătate adevărat. E bine să te ghidezi după ceea ce vezi cu ochii tăi, după ce simți, nu după ceea ce auzi de la alții. 

                         Nu lăsa niciodată părerea altora să o influențeze pe a ta. Dă-ți voie să cunoști un om fără să ții cont ce spun alții despre el. Dă-i voie acelui om să îți demonstreze cine e de fapt. Vei avea surprize. Nici tu nu ești pe placul tuturor. Unii te adoră. Alții nu te vorbesc doar de bine. Unii te povestesc frumos, alții încearcă să îți construiască o imagine greșită de fiecare dată când au ocazia. 

                         Așa că nu face greșeala să judeci pe cineva sau să trăiești cu impresia că îl cunoști doar din spusele celorlalți. În general numai după ce cunoști un om îți dai seama că tot ce ai auzit despre el a fost doar pe jumătate adevărat. Și poate nici măcar atât. Rar se întâmplă ca cineva să fie atât de bun sau atât de rău încât să ți se confirme că tot ce ai auzit a fost adevărat. În rest, e vorba doar despre jumătăți de măsură. E bine să te ghidezi după ceea ce vezi cu ochii tăi, după ce simți, nu după ceea ce auzi de la alții.

                         Nu judeca pe nimeni dacă nu îi cunoști povestea și dă-i oricui șansa să te surprindă, să îți demonstreze că e altfel decât ai auzit că ar fi. Pentru că fiecare dintre noi are dreptul să rezoneze diferit cu diferiți oameni. Nu uita că, de cele mai multe ori, felul în care îi tratăm pe cei din jurul nostru depinde și de felul în care ei ne tratează. 

                         Poate că vei fi un om mai bun, iar ceilalți vor fi mai buni cu tine decât au fost cu alți oameni. Poate că nu suntem făcuți pentru toți și nu toți sunt făcuți pentru noi. Oferă oricui șansa să îți demonstreze că e sau nu e genul de om pe care îl vrei în viața ta. 

Foto: Iwan Shimko

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts