În 2019 nu vreau să schimb nimic la mine și nici la ceilalți. Pentru că știu că nu voi reuși. Însă vreau să schimb toate lucrurile care mă fac nefericită. 

                        Cândva credeam că în fiecare an pot schimba câte ceva la mine. Credeam că fiecare an e o punte pe care o pot trece fiind un cu totul alt om. Îmi făceam planuri și speranțe, visam și încercam să mă conving pe mine însămi că voi fi într-un anume fel, că voi reuși să mă schimb pe mine sau să îi schimb pe ceilalți. Speram că fiecare an va fi mai bun decât cel dinaintea sa și mă amăgeam. 

                        Nu anii ne schimbă. Nu anii sunt mai buni sau mai răi. Un nou an nu e neapărat și un nou început pentru că viața continuă exact de acolo de unde ai lăsat-o, iar problemele nu dispar de la sine, fericirea nu apare de la sine. 

                        Însă acum nu îmi mai fac astfel de planuri. Am înțeles că lucrurile bune li se întâmplă celor care muncesc pentru ele, celor care le merită, nu acelora care doar le visează. În 2019 nu vreau să schimb nimic la mine și nici la ceilalți. Pentru că știu că nu voi reuși. Însă vreau să schimb toate lucrurile care mă fac nefericită.

                        Nu mai cred că voi lăsa la sfârșitul anului acesta toate mizeriile din trecut pentru a întâmpina noul an numai cu lucruri și cu sentimente frumoase. Îmi voi continua viața, exact așa cum trebuie, exact așa cum e și voi încerca să schimb pe parcurs ce e de schimbat, fără să îmi fac promisiuni inutile pe care, poate, nu mi le voi putea ține. Îmi stabilesc obiective și voi munci pentru a le atinge, voi investi în mine însămi pentru a mă apropia și mai mult de acel om care vreau să fiu. Însă nu voi spune că de la anul voi fi un alt om, mai bun sau mai rău. Pentru că nu mă pot schimba atât de mult și atât de repede. 

                        În 2019 voi continua doar ce am început în trecut și mă voi strădui să fac orice mai bine. Voi face totul pentru a fi fericită. 

Foto: Ian Schneider

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts