Îmi place atât de mult că oamenii din jur îşi văd mereu de treburile lor, că sunt altruişti, că iubesc. Au o preferinţă uriaşă pentru adevăr şi nu suporta minciuna… Dar staţi, cred că am greşit povestea, oamenii pe care îi ştiu eu, cei mai mulţi, nu sunt aşa!

                                    Îmi place atât de mult că oamenii din jur îşi văd mereu de treburile lor, că sunt altruişti, că iubesc. Au o preferinţă uriaşă pentru adevăr şi nu suporta minciuna… Dar staţi, cred că am greşit povestea, oamenii pe care îi ştiu eu, cei mai mulţi, nu sunt aşa!

                                    Aş vrea să fie, cred că toţi am vrea, dar povestea e cu totul alta. Nici nu cred că există vreo cale prin care să-i poţi schimba pe toţi în bine. Nu poţi ajuta pe nimeni să conştientizeze cât rău face, va vedea întotdeauna cât rău i se face. Dă-i unui om totul şi nu va mai avea nevoie de nimic şi mai ales de nimeni. Îşi va permite să renunţe la toţi cei din jur pentru a nu fi nevoit să împartă ceva… Egoism… Răpeşte-i unui om totul şi va începe să lupte pentru a obţine cel puţin cât avusese sau va începe să îi condamne pe cei care încă mai au ceva… Invidie… Lasă un om să trăiască liniştit cu ce are şi nu va fi nici pe departe liniştit, va privi în jur, va vorbi despre ceea ce nu-l priveşte, va judeca acolo nu îi este îngăduit să judece, va critica în cazuri în care probabil ar trebui să se privească în oglindă în pielea goală, să se dezbrace de aparenţe, de propriile opinii şi de tot ce şi-a atribui pentru a părea altcineva. Ar trebui să ne privim şi prin ochii celorlalţi. Oare câţi dintre noi ar avea atât de mult curaj?

                                    Schimbarea depinde de fiecare persoană, vine din interior, trebuie să fii pregătit de o schimbare. Depinde oarecum de natura fiecărui suflet. Viaţa îţi şi oferă, dar îţi şi ia foarte multe, găseşte căi, din păcate neplăcute, pentru a-ţi arăta exact cum trebuie să fii. Am fi ipocriţi dacă nu am recunoaşte că au fost momente în care am îmbrăţişat egoismul, invidia, nemulţumirea şi multe altele, nu le-am înţelege dacă nu le-am fi trăit. Important este că oamenii buni nu se lasă influenţaţi de aspectele rele prea mult timp, ei îşi învaţă lecţiile atunci când trebuie şi învaţă ce e bine, nu ceea ce vor ei, aşa cum preferă mulţi să facă.

                                    Adevărata poveste nu e despre eroi şi balauri, nu e despre oameni buni sau oameni răi. Adevărata poveste e despre tine şi poţi să crezi asta fără te consideri un om egoist. E despre modul în care alegi să trăieşti, unul moral sau nu. E despre ceea ce laşi în urma ta, impresii bune sau nu. E despre cât de curajos ai fost în viaţă… Curajul de a te ridica, de a merge mai departe, de a ierta şi de a crede mai departe în oameni, dar mai ales în tine. Îmi place să cred că dacă vrem, cu toţii putem fi oameni buni. De ce nu vrem?

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply