Îi rănim pe cei pe care îi iubim. Greşit ! Pe cei pe care îi iubim trebuie să îi vindecăm de rănile pe care alţii le-au făcut.

                                                  Îi rănim pe cei pe care îi iubim. Greşit ! Pe cei pe care îi iubim trebuie să îi vindecăm de rănile pe care alţii le-au făcut. Atunci când iubim trebuie să avem grijă să nu facem rău pentru că la un moment dat oricine poate renunţa la rău, indiferent de câtă nevoie are de acela, indiferent cât de frumos ar fi fost cândva totul, indiferent de… Tot…

                                                  Îi rănim pe cei pe care îi iubim… Îi rănim pe cei pe care îi iubim… Scuza celor care rănesc şi consolarea celor răniţi, aşa-i? Eu cred că e greşit. Eu cred că atunci când iubeşti nu ierţi pentru că celălalt nu îţi dă motive să o faci. Cred că atunci când iubeşti nu răneşti, ci vindeci rănile pe care le-au lăsat în sufletul celui drag aceia care ,,au iubit”înaintea ta. Eu cred că iubirea nu se rezumă la câte sacrifii eşti dispus să faci pentru cel iubit, ci la încercările fiecaruia de a cere cât mai puţine.

                                                  Şi de ce tocmai pe cei pe care îi iubim îi rănim? De ce dacă îi iubim?… Pentru că aceia pot ierta, nu? Pentru că aceia nu se pot lipsi de un om atât timp cât au nevoie şi de simpla sa prezenţă? Pentru că cel care te iubeşte îţi va găsi mai multe scuze decât ţi-ai putea găsi tu, în timp ce ţi-ar putea aduce, de fapt, acuze? De aceea ?

                                                  Pe cei pe care îi iubim trebuie să îi ocrotim de suferinţă, nu să le-o aducem în pragul sufletului şi mai trebuie să fim capabili să îi iubim atăt de mult încât să le vindecăm rănile din suflet… Răni pe care le-au făcut alţii… Înainte… Răni pe care cei incapabili să le vindece le-au tot adâncit. Atunci când iubeşti faci bine, nu rău. Aduci bucurie, nu suferinţă. Atunci când iubeşti nu răneşti !

Foto: We Heart It

large (15)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply