I-am iubit nebunia la nebunie !

                                S-o fi văzut cum era atunci când eram numai noi. Doar eu şi ea. N-ai fi recunoscut-o. Imediat ce se schimba de hainele de la serviciu parcă devenea o altă femeie. Al dracului de nebună, al dracului de frumoasă, era al dracului de imposibil să nu o iubeşti.

                                Mergea desculţă de parcă gresia rece din bucătărie ar fi fost iarba caldă şi moale de pe un câmp într-o zi de iulie. Păşea lent, cu grijă, pe vârfuri. Îi plăcea să se alinte în jocuri copilăreşti şi îi plăcea mai ales să fie privită atunci când se copilărea. De parcă totul era un spectacol pe care îl dădea numai pentru mine. La un moment dat m-a privit de parcă punea ceva extraordinar la cale, a fugit în sufragerie şi m-a tras după ea. M-a proptit în pragul uşii, iar ea s-a urcat pe marginea pianului şi a început să calce pe clape. A fost nemulţimită de sunet şi a sărit jos.

                                 Altă dată mi-a interzis să intru în dormitor câteva ore. Când a deschis uşa toate piesele de mobilier erau deplasate de la locul lor, iar ea s-a cuibărit în vârfului patului cu genunchi la piept şi era atât de supărată încât devenise absentă. Mi-a spus că voia să redecoreze, dar că nimic nu se potrivea aşa cum îşi imaginase ea şi fiind prea obosită ca să mai aşeze totul la loc, a preferat să renunţe. Dar era foarte dulce. Nu mă puteam supăra pe ea. Naivitatea ei mă obliga să o iubesc şi mai mult.

                                    Acea nebunie şi acele lucruri nebuneşti pe care le făcea erau oarecum făcute doar pentru mine. Numai eu mă bucuram de ele. Era ea însăşi numai în prezenţa mea. Şi mă simţeam extraordinat ştiind asta, ştiind că nebunia ei îmi era adresată doar mie şi nimănui altcineva.

                                  I-am iubit nebunia la nebunie şi încă o iubesc !

Foto: We Heart It

large (3)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply