Hai să lăsăm ambițiile la o parte. Nu avem nevoie de acei oameni pentru care să ne invidieze ceilalți, avem nevoie de oameni care să ne facă fericiți și punct.

                           Sunt unii, poate într-o oarecare măsură chiar fiecare dintre noi, care își doresc undeva într-un colț de suflet să fie invidiați pentru fericirea lor pentru că a fost o vreme în care și ei i-au invidiat pe alții. Dar nu e bine să invidiezi fericirea nimănui pentru că fiecare zâmbet are în spatele său o mulțime de lacrimi și trăiri reci, o mulțime de nopți nedormite și de întrebări. Oamenii trebuie să fie lăsați să fie fericiți și să se iubească așa cum pot și cum știu ei mai bine.

                           Cu timpul ne maturizăm și învățăm să nu mai avem ambiții inutile și pretenții fără sens, ne dăm seama că nu avem nevoie de aprecierea celorlalți, de compătimirea lor falsă sau de invidia crudă. Ne dăm seama că avem nevoie doar să fim fericiți și să ne bucurăm, să trăim așa cum vrem noi, cum avem chef, fără să ne mai pese ce cred sau spun ceilalți.

                           Hai să lăsăm ambițiile la o parte. Nu avem nevoie de acei oameni pentru care să ne invidieze ceilalți, avem nevoie de oameni care să ne facă fericiți și punct. Avem nevoie să trăim ceva real, nu să ne mințim că suntem fericiți cu puțin. Și într-o zi, peste mulți ani, ne vom da seama că asta a fost tot ce a contat, să trăim pentru noi, să iubim pentru noi și să uităm de toate acele persoane care abia așteptau să ne demonstreze că nu suntem atât de fericiți pe cât am lăsat să se vadă, că relația noastră nu e atât de perfectă pe cât au crezut ei că e. 

                           Dar cine a spus că trebuie să fie perfect? Cine a spus că iubirea e toată o fericire nemărginită în care te arunci ca de la etajul al zecelea? Eu cred că iubirea e mai de grabă o scară pe o urci alături de cel drag și înduri alături de el greutățile, te bucuri de lucrurile frumoase și nu renunți, chiar dacă te mai împiedici. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts