Gustul dulce-amărui al iubirii

                                       Of… Şi era să uit. Dragostea nu e numai lapte şi miere căci uneori celălalt preferă să-ţi toarne otravă în suflet, iar după ce se termină totul, tu rămâi cu acea senzaţie amară. E frumos să iubeşti, dar… Eh… Ca întotdeauna există şi eşecuri. Poate că nu e atât de important cât de mult poţi să iubeşti, ci de câte ori poţi iubi fără să îţi pierzi încrederea în existenţa acelui final fericit. Poate că nu e atât de important câte dezamăgiri vei trăi din cauza iubirii, ci de câte ori vei avea curajul să o iei de la capăt şi să iubeşti fără să te temi, fără să ai reţineri.

                                       Nu cred că a trăi cineva iubirea doar în sensul dulce sau doar în cel amar. Iubirea nu e doar dulce. Nu e doar amară. Are un gust dulce-amărui. Fericirea vine la pachet cu dezamăgirile şi invers. Totuşi să nu generalizăm. Adică sunt şi poveşti de dragoste cu final fericit fără a fi desprinse din basme. Acele poveşti care conţin doar umbre de amar, un fel de rău existent în bine. La fel există şi un bine în rău. O despărţire, până la urmă, e doar o dezamăgire, nu o tragedie. Ştiu că e greu şi că doare, dar e normal. Oamenii se mai şi despart. C’est la vie ! Mergi mai departe şi gata. Vei realiza într-un final că viaţa v-a făcut, poate, o favoare amândurora şi ca aşa e mai bine.

                                        Priveşte partea bună. Ai învăţat o lecţie. Ştii ce să nu faci, cum să procedezi, ce să ceri şi ce să oferi data viitoare. Important este să învăţăm cea mai necesară lecţie, şi anume că oricât de mult ne-ar dezamăgi dragostea, trebuie să continuăm să credem în ea. Mereu !

                                        Şi… La urma urmei, gustul acesta dulce-amărui este unul foarte plăcut şi îl căutăm toată viaţa.

Foto: We Heart It

tumblr_nfy48o3IIj1u2gw7go1_1280

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply

Vecoro