Frumuseţea unei femei nu stă în lungimea picioarelor, ci în înălţimea scopurilor, nu în aspectul feţei, ci în cel al principiilor, nu în vulgaritatea zâmbetului, ci în candoarea gândurilor. Inteligenţa e sexy. Caracterul bine educat e din nou la modă.

                              Am o vagă impresie că pe femeile slabe de suflet tot bărbaţii le-au corupt. Aşteptările lor le-au obligat să devină altceva decât sunt, iar apoi se plâng ei că nu mai există femei serioase. Dacă s-ar putea să găsiţi femei cu picioare lungi şi scopuri înalte, cu feţe drăguţe şi principii sănătoase, cu zâmbete voluptoase şi gânduri blânde, aţi da buzna în sufletele lor şi în cele din urmă vă asigur că tot v-aţi sătura şi aţi călca în picioare tot ce s-au chinuit ele să construiască, tot le-aţi obliga să-şi şteargă zâmbetul, să fie triste şi reci.

                              Cred că judecăm sau judecaţi femeile după ceva ce nu depinde de ele. Vreţi femei frumoase şi le aveţi în faţa ochilor, dar dacă n-au gene lungi şi ochi albaştri, deşi poate au ce discuta cu voi o viaţă întreagă zi de zi, seară de seară, atunci nu sunt frumoase, nu sunt de ajuns. Vreţi femei care să fie la înălţime, la propriu, cu picioare lungi, dar nici n-aveţi voi habar cât de la înălţime e femeia deşteaptă. Şi ar trebui, cu siguranţă, să ne îndrăgostim de gândurile oamenilor, de sufletele lor, nu de ceea ce ne arată zi de zi. N-ar trebui să iubim ce putem vedea pentru că nu vom putea niciodată să privim cu ochii sufletul oamenilor şi al lucrurilor, numai cu sufletul putem vedea unde privirile nu pot ajunge. Dar la ce mai avem nevoie de principii şi ambiţie, de respect şi scopuri înalte, de educaţie şi blândeţe când nu căutăm altceva decât superficialitate?

                              S-au deşteptat femeile în cele din urmă şi mă bucur. Dar nu toate. Dar nu destule. Înteligenţa e sexy. Caracterul bine educat e din nou la modă. Bunătate e o culoare în vogă. Până la urmă noi stabilim trendurile.

                              Frumuseţea unei femei nu stă în lungimea picioarelor, ci în înălţimea scopurilor, nu în aspectul feţei, ci în cel al principiilor, nu în vulgaritatea zâmbetului, ci în candoarea gândurilor. Dar cine mai caută, oare, caractere dacă toţi vor stridenţa sclipitoare care scote ochii şi fură privirile?

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply