Frumusețea te ajută să atragi atenția, dar nu să convingi. Frumusețea nu câștigă iubire, respect sau apreciere. Pentru toate astea va trebui să faci și să fii mai mult.

                    Mergem la sală o oră, două, poate chiar trei pe zi. Și nu e nimic greșit în asta, greșite sunt motivele pentru care o facem. Nu ne gândim la sănătate, ne gândim la aspect. Norocul nostru că împușcăm doi iepuri dintr-o lovitură. 

                    Cheltuim bani prin saloane și prin magazine de fițe pentru că, nu-i așa, trebuie să investim în noi înșine, să ne împăcăm cu cine suntem, să ajungem cumva să ne iubim, să ne iubească alții. Din nou, acțiunile poate nu sunt greșit. Motivele din spatele lor sunt. 

                    Vrem să fim frumoși, chiar mai mult. Vrem să atragem atenția, să ne placă alții, să ne urmeze, să ne ia drept model. Alergăm după standarde tot mai greu de atins și, așa cum ne-au fost impuse, le impunem, la rândul nostru, altora. Am fost respinși pentru defecte și neapreciați pentru calități, dar continuăm să ducem mai departe „tradiția” nefiind capabili să rupem lanțul, să ieșim din acest cerc vicios de superficialitate. 

                    Problema e că, de la un punct, ajungi să îți dai seama că e nevoie de mai mult. Frumusețea te ajută să atragi atenția, dar nu să convingi. Frumusețea nu câștigă iubire, respect sau apreciere. Pentru toate astea va trebui să faci și să fii mai mult. 

                    Va trebui să înveți să te dezvolți pe mai multe planuri și să le dai oamenilor atât cât le ceri, la rândul tău. 

                    În lumea asta, oricât de superficială ar fi, încă au mai rămas câteva lucruri pentru care trebuie să fii profund. 

                    Continuă să mergi la sală, continuă să investești în aspectul tău, continuă să alergi după acea frumusețe care îți conferă încredere în propria persoană. Dar fă toate astea pentru tine, pentru sănătatea ta, pentru a te simți tu bine. Nu pentru alții, pentru a le fi pe plac sau pentru a-i atrage, nu pentru că toți fac așa. 

                    Și nu te limita doar la exterior, ai atâtea alte lucruri de dezvoltat în interior. Citește, călătorește, învață, pune-ți întrebări și caută răspunsuri. Nu e niciodată prea mult, nici măcar suficient. 

                    Ai să vezi că, deși suntem atrași de felul în care arată un om, ne îndrăgostim de felul în care este el pe interior. Frumusețea te poate face să dorești, nu să te îndrăgostești. Frumusețea nu câștigă respect, caracterul da. 

Foto: Alexander Krivitskiy

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts