Fericirea este… Să le demonstrezi celor care nu au avut încredere în tine că ai reușit oricum. 

                             Uneori avem planuri mărețe care pentru unii par absurde sau prea îndrăznețe. Uneori simțim peste puterea de înțelegere a celorlalți, iar dorințele și bucuriile noastre nu sunt percepute la fel cum le percepem noi. Și nu ar fi asta o problemă. Până la urmă, nu avem nevoie să ne înțeleagă toți atâta vreme cât noi înșine ne înțelegem pe deplin și suntem siguri de sentimentele pe care le avem. Nu avem nevoie să muncească alții în locul nostru.

                             Problema e că oamenii care nu pot să îți înțeleagă măreția gândurilor, a planurilor, a aspirațiilor, a sentimentele, cel mai adesea încearcă să îți taie aripile spunându-ți că e foarte greu sau imposibil, descurajându-te și străduindu-se să te facă să renunți… Și asta doar pentru că aspirațiile lor sunt mai mici, iar temerile mai mari. Asta doar pentru că nu au destulă încredere în tine sau pentru că… Uneori se tem că într-adevăr vei reuși. Iar pentru oamenii cu aspirații mici nu prea există dezamăgire mai mare decât reușita cuiva care a luptat pentru dorințele sale și care chiar a reușit, deși părea nebunesc sau imposibil.

                             Fericirea este… Să le demonstrezi celor care nu au avut încredere în tine că ai reușit oricum. Fără ajutor. Fără sprijin. Fără încredere. Fără o vorbă de încurajare. Fără o mângâiere care să aline tot ce au stricat alții în sufletul tău. Doar prin forțele proprii și încrederea pe care ai avut-o în forțele tale. Fie că e vorba despre a găsi un om potrivit ție, chiar dacă ceilalți îți spun că ai pretenții prea mari, că ceri prea mult, fie că este vorba despre atingerea unui scop sau a unui vis, e important să nu te lași niciodată descurajată de neîncrederea celor din jur. Și într-o zi le vei putea demonstra că s-au înșelat.

 

 

 

Foto: Ravi Roshan

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts