Fericirea ta valorează mai mult decât un om care nu e aşa cum ţi-a promis că va fi. Zâmbetul tău e mai preţios decât toate lacrimile pe care le-ai plâns vreodată. Dacă în sufletul tău este acum cineva care îţi aduce nefericire, uită-l şi mergi mai departe! Decât să ai în jurul tău astfel de oameni, mai bine alege singurătatea.

                                    Îţi vei da seama cât de tristă şi amară e o lacrimă abia atunci când vei învăţa cât de peţios e un zâmbet. Noi toţi am crezut că fericirea se vinde la kilogram, dar târziu am aflat sau vom afla că ea nu se vinde, dar se dăruieşte, se merită şi se oferă acelora care o merită… Sau acelora care credem că o merită. 

                                    Şi ne vom da seama ce oameni minunaţi ne-au păşit în suflete abia după ce ei vor pleca, după ce îi vom răni sau după ce îi vom întâlni pe cei care rănesc şi aduc după ei tristeţe. Ştii… Nu îţi poţi da seama ce oameni minunaţi ai alături de tine dacă încă nu există o unitate cu care să îi compari. Nu îţi poţi da seama cât valorează fericirea dacă încă nu ai plâns pentru că ai pierdut-o… Şi nu poţi aprecia adevărata însemnătate a unui zâmbet dacă n-ai simţit pe obraz fiorul rece al lacrimilor.

                                    Dar să ştii că… Fericirea ta valorează mai mult decât un om care nu e aşa cum ţi-a promis că va fi. Zâmbetul tău e mai preţios decât toate lacrimile pe care le-ai plâns vreodată. Dacă în sufletul tău este acum cineva care îţi aduce nefericire, uită-l şi mergi mai departe! Decât să ai în jurul tău astfel de oameni, mai bine alege singurătatea. Nu are rost să te întorci către cei care ţi-au răpit fericirea, către cei care ţi-au adus lacrimi în priviri, către cei care nu au ştiut să aprecieze câte ai făcut şi câte mai puteai face pentru ei…

                                    Chiar dacă nu au avut termen de comparaţie, o lecţie nu e niciodată cu adevărat învăţată până nu strici ceva atât de tare încât să nu îl mai poţi repara înapoi. Oamenii care au sufletele defecte sunt cel mai greu de vindecat pentru că le trebuie cea mai sinceră formă de iubire… Şi a fi sincer în iubire nu e o treabă uşoară. Nu oricine poate fi. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts