Femeile ideal…

Era deja la al patrulea pahar de vin. Alcoolul începuse să-şi facă prezenţa simţită prin venele sale, dar nu îşi pierduse coerenţa, gândurile nu îi erau afectate. Devenise doar mai… maleabil. Mai dispus să vorbească despre răni care încă nu s-au vindecat deşi sunt adânc înrădăcinate în trecut. Şi într-un târziu a început:

                     ,,…-Ţi-am promis că-ţi voi vorbi despre femeile ideal… Ei bine, ele nu sunt nici ca femeile trofeu, pentru că sunt sufletul în carne şi oase, dar nici ca femeile cu esenţă, pentru că esenţă nu este un cuvânt destul de mare pentru a le descrie.large (9)

                    Sunt frumoase, rafinate, sufletiste până la Dumnezeu, sunt adevărate doamne… Sunt deştepte şi pretenţioare. Da, domnule! Sunt al dracului de pretenţioase. Îşi cunosc valoarea şi mereu aspiră spre ceva mai înalt decât au obţinut până la acel moment. Dar care e limita înălţimii ? Până la ce nivel se ridică standardele unde trebuie să ajungă un bărbat pentru a fi iubit de o astfel de femei? Îţi spun eu! Dacă ai destul noroc poate se va îndăgosti într-o oarecare măsură de tine, dar nu te va iubi niciodată cu adevărat. Nu pentru că nu vrea, ci pentru că nu poate. Se ştie mult superioară faţă de majoritatea femeilor aşa că îşi construieşte din vise bărbatul ideal pe care a auzit în basme că-l va întâlni la un moment dat. Modelează şi remodelează un caracter aproape de ceea ce crede ea a fi perfecţiune. Desenează maniere, romantism şi puterea de a o înţelege în acest caracter. Şi după ce termină de făurit bărbatul perfect în aceste vise, se îndrăgosteşte de mirajul lui şi aşteaptă ziua când îi va întâlni întruparea. Ziua când crede că va fi într-adevăr completă. O astfel de femeie nu ştie că iubirea înseamnă şi acceptare, atât cu părţi bune cât şi cu părţi rele şi că bărbatul perfect, cel care să corespundă tuturor cerinţelor sale, nu există.

                      Aceste femei nu pot fi niciodată pe deplin fericite pentru că nu pot ajunge la împlinirea sentimentală care li s-a promis cândva în poveşti. Dar sunt femei care inspiră, nasc ideile genialităţii artistice şi au întotdeauna succes în carieră. Dar sunt al dracului de pretenţioase… Mi-aş fi dorit să nu iubesc o astfel de femeie… Probabil în acest fel nu aş fi făcut niciodată confesiuni unei sticle de vin şi unui pahar…”

                    A lăsat o lacrimă să-i curgă la colţul ochiului albastru ca Marea Mediterană, a capturat-o în paharul pe jumătate plin cu vin alb, iar apoi a sorbit cu sete, până la fund, tot amarul…

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply