Femeia tace, suferă şi uită.

                                        Femeia tace. Tace atunci când ştie că vorbele sale se pierd în neant fără să fie ascultate şi înţelese. Tace atunci când primeşte vorbe grele care îi apasă pe suflet cu o greutate de plumb pentru că nu vrea să rănească şi ea. Vrea să fie mai presus şi preferă să tacă. Ştie că pentru cel care e deja înarmat cu vorbe care pot să doară enorm cea mai bună apărare e tăcerea. Pe aceasta nu o poţi învinge atât timp cât ridică un vid înalt în faţa căruia sunt doborâte până şi cele mai tăioase cuvinte pe care le-ar putea rosti cineva. Femeia tace… Şi îţi vorbeşte tăcând !

                                      Femeia suferă. Suferă în tăcere pentru că aşa ştie ea să sufere cel mai bine. Aşa poate să sufere până se termină durerea… Neştiută de nimeni. Neconsolată de nimeni. Femeia suferă singură pentru că e puternică. Se lasă distrusă numai de cei pe care îi iubeşte, iar după ce aceia o lasă cu sufletul căzut, ea se ridică de una singură fără să ceară ajutor şi fără să lase pe cineva să ştie că a fost vreodată slabă în faţa cuiva în care a avut încredere. Femeia suferă… Şi suferă tăcând…

                                    Apoi femeia uită… Se întreabă dacă ea însăşi merită să sufere, realizează că nu, nu merită, ci merită doar să fie fericită, iar mai apoi uită. Uită motivele suferinţei şi îl uită pe cel care i-a adus-o în pragul sufletului, dar nu îşi uită suferinţa… O păstrează în suflet. Nu o poate alunga de una singură oricât de puternică ar fi. Nu o poate alunga în totalitate. Mai rămân fărâme din ea care îi amintesc mereu că nu oricine merită ceea ce ea are mai frumos de oferit. Suferinţa dispare în totalitate abia atunci când fericirea încolţeşte în suflet… Până atunci ea continuă să aruce umbre pe care le măsoară în suspine, ofuri şi doruri nestinse.

                                   Femeia tace, suferă şi uită…

Foto: We Heart It

large (17)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply