Există oameni care iartă atât de mult încât încep să creadă că iubirea adevărată se rezumă doar la cantitatea de greșeli pe care o pot ierta.

Există oameni care iartă atât de mult încât încep să creadă că iubirea adevărată se rezumă doar la cantitatea de greșeli pe care o pot ierta.

Dar aici fac chiar ei cea mai mare greșeală. Dacă te iubesc, te iert. Dacă mă iubești, faci tot posibilul să nu fie nevoie să te iert. Din momentul în care unul face totul pentru a-i fi doar lui bine, iar celălalt face totul pentru a le fi bine amândurora, lucrurile încep să o ia la vale. Sufletele nu mai rezonează la fel. Inimile nu se mai sincronizează. Sentimentele își pierd din intensitate. Iar noi… Noi, oamenii, rămânem în urmă. Rămânem unii în spatele celorlalți și nu ne mai dăm seama cine continuă să meargă și cine rămâne de fapt pe loc. Sau o facem, dar preferăm să ne ascundem de adevăr din moment ce nu ne credem capabili să îl acceptăm și să trăim cu el.

Nu, iubirea adevărată nu se rezumă doar la cantitatea de greșeli pe care o poți ierta. Iubirea adevărată leagă oameni care se respectă și se iubesc atât cât să nu își greșească. Nu zilnic. Nu cât să aducă răni în sufletul celuilalt. Nu într-atât încât să ceară iertarea, ci într-atât încât ea să vină de la sine.

Dar toți ajungem să iertăm, din dragoste, fapte pe care în mod normal nu le-am ierta… Și cea mai mare diferență între cel iertat și cel care iartă este că, cel dintâi este prea slab pentru a nu greși, iar cel de-al doilea este prea puternic pentru a renunța, așa că iartă doar ca să poată merge mai departe.

Există oameni care iartă atât de mult încât încep să creadă că iubirea adevărată se rezumă doar la cantitatea de greșeli pe care o pot ierta. Ei se înșală, dar totuși… Iertarea le aparține numai celor puternici!

Foto: We Heart It

GPyiJCo8Jq

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply