Eu vreau să fiu mai mult decât ceea ce par a fi, nu să par mai mult decât sunt. Și sunt. Așa că, dacă mă vei cunoaște mai bine, te-aș putea surprinde. 

                            Parcă trăim pe repede înainte fiecare clipă, fiecare zi, fiecare om. Nu mai acordăm atenție lucrurilor mărunte sau sentimentelor oamenilor din jur. Nu ne mai bucurăm de gesturile mici, dar sincere, de zâmbetele celor dragi, Nu mai apreciem gesturile oferite din suflet, oricât de neînsemnate ar fi ele. Ne grăbim, ne pripim în judecăți și prejudecăți, tragem concluzii neîntemeiate și nu le mai oferim oamenilor șansa să ne surprindă în mod plăcut. 

                            Poate cândva trăiam și eu așa și îi judecam pe cei din jurul meu fără să mă gândesc prea mult, dar apoi am început să fiu judecată și criticată fără să am dreptul să demonstrez ce și cine sunt de fapt. Nu mi-a plăcut. Așa că am încetat să mai fiu ca oamenii care m-au dezamăgit într-o oarecare măsură. 

                            Eu vreau să fiu mai mult decât ceea ce par a fi, nu să par mai mult decât sunt. Și sunt. Așa că, dacă mă vei cunoaște mai bine, te-aș putea surprinde. Dar nu mă judeca înainte, nu încerca să intri în sufletul meu cu idei preconcepute și cu gânduri fixiste pentru că nu ne vom înțelege în niciun fel. 

                            De multe ori aleg să păstrez anumite părți din ceea ce sunt doar pentru mine și pentru oamenii care știu că m-ar putea înțelege, că m-ar putea aprecia. Arăt mai puțin decât sunt pentru că nu toți merită să le fiu și să le ofer tot ce pot fi, tot ce am de oferit. Dar dacă ajungi să mă cunoști, vei fi surprins, cele mai frumoase lucruri vin spre final, ca desertul. 

                            Doar ai răbdare, nu te grăbi. Oferă-mi timp să capăt încredere. Oferă-ți timp să descoperi. Încearcă să nu fi unul dintre acei oameni care judecă în orb. Nimănui nu îi plac. Și totuși cu toții suntem astfel de oameni în unele momente ale vieții. 

 

 

 

Foto: Daniel Spase

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Vecoro