Eu n-am cerut prea mult, să știi. Doar că am cerut cuiva care n-avea ce să-mi ofere. 

                       Eu n-am cerut prea mult, să știi. Deși tu așa te-ai scuzat. Deși tu așa le-ai spus tuturor. N-am cerut prea mult. În definitiv, ce ți-am cerut? Să fii sincer și să lași la ușă toate măștile atunci când ești cu mine. Să mă respecți atât cât merit, nici mai mult, nici mai puțin. Să nu îmi înșeli încrederea pentru că relațiile care nu se bazează pe încredere nu duc nicăieri. Să fii doar bărbatul meu, nu al tuturor celor care dau semne că ar vrea puțin din timpul și din atenția ta.

                       Să mă iubești. Să mă iubești așa cum știi, cum poți, cu imperfecțiuni și cu defecte, cu stângăcii și nesiguranță. Atât ți-am cerut. Nimic mai mult. Și spui că a fost prea mult. Dar a fost prea mult pentru că nu meritam sau pentru că nu ai putut tu să-mi oferi? A fost prea mult pentru că nu puteai sau pentru că nu ai vrut? 

                       Eu n-am cerut prea mult, să știi. Doar că am cerut cuiva care n-avea ce să-mi ofere. Poate nu mie. Poate că altcuiva îi vei putea oferi toate astea. Cine știe. Ți-aș putea fi o lecție. Sau tu mie una. Sau amândoi. Tu m-ai învățat să nu mă mai mulțumesc cu puțin, cu mai puțin decât merit. Eu te-am învățat că trebuie să dai ce ai mai bun atunci când iubești pentru că omul drag, acela care ți se dăruiește în întregime, nu poate fi suficient de fericit doar cu jumătăți de măsură. 

                       Viața ne scoate în cale oameni nepotriviți, unul după altul, fie ca să ne învețe ceva, fie ca să îi învețe pe ei. Important e că fiecare astfel de om lasă în sufletele noastre câte ceva și ia câte ceva.

                       Ai grijă doar să nu te împovărezi cu lucruri inutile lăsate de acești oameni și să nu le lași prea mult din tine. Îți va fi greu să te regăsești. 

Foto: Marcelo Matarazzo

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts