Este o diferență între ceea ce sunt de fapt și modul în care te pot trata. Chiar dacă sunt un om bun, nu te pot trata frumos la nesfârșit dacă nu meriți asta. Atitudinea mea este o reflexie a atitudinii tale. 

                            Înainte să te gândești că ceilalți au o problemă, întreabă-te dacă nu cumva problema e chiar la tine pentru că de multe ori se întâmplă ca acele schimbări care ți se par că intervin la ceilalți să fie cauzate chiar de propriul tău comportament. Pur și simplu nu poți să aștepți ca ceilalți să fie oameni minunați atâta vreme cât tu nu ești. 

                            Așa că dacă vrei să îmi spui că m-am schimbat, întreabă-te mai întâi dacă nu cumva m-am săturat să închid ochii și să iert o atitudine care nu mi-e pe plac. Sunt om și am limitele mele, le știu, dar pe unele dintre ele nu sunt dispusă să le trec. 

                            Este o diferență între ceea ce sunt de fapt și modul în care te pot trata. Chiar dacă sunt un om bun, nu te pot trata frumos la nesfârșit dacă nu meriți asta. Atitudinea mea este o reflexie a atitudinii tale. Dacă mă vei trata așa cum merit, va fi perfect. Eu oricum asta voi face. Și depinde doar de tine dacă îți va plăcea sau nu. 

                            Uneori nu ne gândim că putem avea o parte de vină în faptul că ceilalți se schimbă față de noi și nu în bine, ci în rău. Uneori nu ne pasă că și ceilalți au nevoie de ceea ce ne oferă. Și nu e ok să le reproșăm că s-au schimbat, mai ales atunci când ar putea fi vina noastră. Dacă ne-am gândi mai mult și la nevoile oamenilor pentru care contăm și care contează pentru noi, dacă am vorbi mai mult unii cu alții, dacă ne-am și asculta, atunci poate că lucrurile ar lua uneori o altă turnură… Nu am mai strica atâtea relații de prietenie, dar nu numai, pentru nimicuri. 

 

 

 

Foto: Joanna Nix

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts