El credea că cine te iubeşte, se schimbă pentru tine, iar ea l-a învăţat că cine te iubeşte, nu încearcă să te schimbe.

                                                               El credea că cine te iubeşte, se schimbă pentru tine, iar ea l-a învăţat că cine te iubeşte, nu încearcă să te schimbe.

                                                              Avem de învăţat unii de la ceilalţi, dar suntem prea ancoraţi în goana după dreptate, suntem prea ocupaţi ca să ne dăm seama că putem rămâne cu dreptatea în locului celui iubit. Mă doare sufletul când mă gândesc la toate femeile rănite în inimă de orgoliile bărbaţilor. Nu-mi vine să cred că mai există şi femei care mă fac să am îndoieli atunci când spun că noi simţim totul la superlativ, că ne pasă şi că punem binele celor din jur pe primul plan. Am putea să învăţăm atât de multe de la oamenii pe care îi avem aproape, dar orgolioşi cine să mai fie, dacă nu noi?

                                                               Am să-ţi spun o poveste, una pe care am mai spus-o. E povestea mea şi mi-e greu să spun asta, dar cred că e şi povestea ta. Apare un domn care te fascinează, te cheamă şi te face să-l doreşti. Reuşeşte să te seducă şi te ducă exact acolo unde doreşte, iar mai apoi toate bune şi frumoase până când începe să aibă impresia că eşti de vină pentru tot ce se întâmplă rău între voi, de parcă ai fi un cub de gheaţă care răceşte relaţia. El crede că cine te iubeşte, se schimbă pentru tine şi nu ştiu de ce tot încearcă să te schimbe aşa cum probabil nu te-ar iubi niciodată. Poate e numai un pretext pentru a putea fi mofturos şi nervos, pentru a evita gesturile din dragoste, poate aşa te determină să pleci, dracu’ mai ştie… Ea se învinovăţeşte de tot, îi dă dreptate lui, se întreabă, suferă, se acuză, se scuză lui, încearcă să se schimbe, dar într-un final vin răspunsurile unul după altul şi îşi dă ea seama că cine te iubeşte nu te forţează să te schimbi pentru că iubirea te acceptă aşa cum eşti. Încearcă să-l coningă şi pe el, dar cea mai bună metodă e să… Să plece pur şi simplu.

                                                               Sunt multe lecţii în viaţă pe care le învăţăm de nevoie pentru că nu ne plac. Sunt oameni pe care îi părăsim pentru că vor să ne aibă aşa cum nu vrem să fim. Asta e una dintre marile noastre probleme. E tragicul vieţii. E adevărul. Asta e povestea mea şi poate că e şi povestea ta. Am plecat.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • COMMENT (1)

  1. Alexandra 24th aprilie 2016 at 15:46 -

   Prea bine spus…

   Reply

  Leave a Reply