Ea a tăcut şi nu ţi-a mai dat explicaţii atunci când i le-ai cerut. Ar fi trebuit să înţelegi tot ce ţi-a explicat prin tăcere, dar n-ai înţeles. Ţi-a spus că nu mai are rost. Şi nu mai avea.

                                          Ea a tăcut şi nu ţi-a mai dat explicaţii atunci când i le-ai cerut. Ar fi trebuit să înţelegi tot ce ţi-a explicat prin tăcere, dar n-ai înţeles. Ţi-a spus că nu mai are rost. Şi nu mai avea.

                                        E mereu cu sufletul deschis, dar pare imposibil de înţeles. E mereu cu zâmbetul pe buze şi totuşi nu e mereu fericită. E mereu îndrăgostită, dar nu e şi iubită. E mereu frumoasă, atrăgătoare, misterioasă şi demnă să îţi păşească în suflet, dar nu există întotdeauna în sufletul tău un bărbat capabil să o vadă aşa cum este ea de fapt. Ea e femeie şi îşi acceptă soarta cu demnitate şi responsabilitate. Cu fericire şi putere de a o schimba. Cu o ironie şarmantă că e destul de capabilă să-şi apropie fericirea indiferent de cât de îndepărtată pare ea a fi.

                                        A tăcut, iar tăcerea ei a echivalat cu un milion de cuvinte pe care ţi le-ar fi putut spune, însă nu cred că ele te-ar fi apăsat pe suflet şi pe orgoliu la fel de tare cum a făcut-o tăcerea. Acum înţelegi de ce a tăcut?

                                        A tăcut. Şi a fost pentru prima dată când ţi-ai fi dorit cu adevărat să spună ceva, orice. Să ţipe. Să îţi reproşeze câte în lună şi în stele. Să plângă. Să îţi aducă în faţă o vină pentru fiecare moment în care a plâns din cauza ta. A fost primul moment în care ai fi vrut să plângă doar ca să o poţi lua în braţe şi să faci ca totul să fie bine. Dar ea doar a tăcut, aşa că nu ai putut face nimic. Tăcerea e respingătoare, e de netrecut, e de nedoborât.

                                        Ar fi trebuit să înţelegi tot ce ţi-a explicat prin tăcere, dar n-ai înţeles. Ţi-a spus că nu mai are rost. Şi deja nu mai avea.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply