E viața mea și o trăiesc așa cum vreau, greșesc, iubesc, mai cad și mă ridic. Important e că am învățat să mă ajut singură și să nu depind de nimeni pentru că nu mi-a plăcut niciodată să aștept ajutor de la alții. În general, puțini sunt cei care te ajută fără să aibă vreun interes.

                        Oamenii te condamnă dacă ești slab și le ceri ajutorul, se cred mai presus decât tine și au impresia că nu ai reuși să te ridici fără mâna întinsă de ei… Dar te condamnă la fel de mult și dacă ești puternică și nu le ceri ajutorul, spun că ești încăpățânată și arogantă, că te crezi mai bună decât ei și sunt aproape siguri că oricum nu vei reuși dacă nu vei renunța la orgoliu pentru a te ajuta ei.

                        Și oamenii vorbesc. Chiar dacă reușești, chiar dacă greșești, chiar dacă faci alegeri care te costă, chiar dacă ești fericită. Mereu vor găsi motive să spună ceva, de prea puține ori ceva bun. Și totuși sunt aceiași oameni care au impresia că viața lor e perfectă, că ei sunt perfecți, în ciuda tuturor greșelilor pe care le-au făcut de nenumărate ori.

                        Până la urmă, e viața mea și o trăiesc așa cum vreau, greșesc, iubesc, mai cad și mă ridic. Important e că am învățat să mă ajut singură și să nu depind de nimeni pentru că nu mi-a plăcut niciodată să aștept ajutor de la alții. În general, puțini sunt cei care te ajută fără să aibă vreun interes.

                        Sau, puțini sunt cei care te ajută fără să se gândească, în primul rând, la ei și la cât de mândri vor fi atunci când te vei ridica, oricât de mult sau de puțin te-ar fi ajutat.

                        Așa că mergi înainte fără să îți pese, fără să aștepți vreun ajutor sincer și dezinteresat din partea cuiva pentru că acești oameni au rămas foarte puțini și te vor ajuta fără să le ceri, o vor face pentru că așa simt, pentru că vor din tot sufletul să o facă.

                        E viața ta! Nu te împiedica de oamenii care așteaptă să faci greșeli și nici de cei care vorbesc urât despre tine.

 

 

Foto: Allef Vinicius

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts