E bine să te vindeci de trecut şi mai ales de oamenii din trecut. Dar, sincer, e al dracului de bine să îţi dai seama că te-ai vindecat… Să ştii că aceiaşi oameni care te-au rănit cândva nu o mai pot face şi acum. E atât de bine să nu îţi mai pese, uneori!

                                   E bine să te vindeci de trecut şi, mai ales, de oamenii din trecut. De multe ori plecăm departe de prezent şi trăim în amitiri, zâmbim la aceleaşi momente care ne-au bucurat cândva, ne facem rău retrăind aceleaşi clipe în care am simţit că ne prăbuşim şi nu ne puteam agăţa de nimic şi de nimeni. De multe ori privim înapoi şi rămânem în urmă. Aşteptăm aceiaşi oameni din trecut care ştim că oricum nu vor veni, dar îi pierdem pe cei din prezent care ne aşteaptă pe noi. 

                                   Dar, sincer, e al dracului de bine să îţi dai seama că te-ai  vindecat… Să ştii că aceiaşi oameni care te-au rănit cândva nu o mai pot face şi acum. E atât de bine să nu îţi mai pese, uneori! E al dracului de bine să nu mai laşi nimic să te rănească, să nu te mai împiedici de aceleaşi greşeli de care te-ai mai împiedicat, să nu mai renunţi la tine pentru aceiaşi oameni pentru care te-ai mai pierdut de atâtea ori fiindu-ţi greu să te regăseşti…

                                   Cred că m-am vindecat… Cred că am să las trecutul în pace şi am să trăiesc fiecare clipă a prezentului fără să îmi fie teamă, am să trăiesc fiecare clipă în aşa fel încât să nu regret că nu am făcut ceva ce aş fi vrut să fac. Am să îi las sufletului meu timp pentru a se vindeca, pentru a se aduna şi pentru a învăţa lecţiile dictate de viaţă. 

                                   Nu cred că am devenit indiferentă, nu cred că am devenit mai rece… Dar ştiu că pot fi un om mai bun pentru mine însămi şi o femeie mai bună cel care va merita să mă aibă alături… Pentru cel care nu va răni şi va şti să aşeze un zâmbet acolo unde ceilalţi au adus lacrimi şi să sărute acele părţi din sufletul meu pe care ei le-au rănit fără să stea pe gânduri. 

Foto: We Heart It

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts