Dragă Moș Crăciun…

                        „Dragă Moș Crăciun, a trecut vremea când îți ceream păpuși frumoase și jucării de pluș în liste lungi pe care mă străduiam să le scriu cât mai frumos cu creioane colorate. Și nu am înțeles mult timp pe deplin cum de eram fericită mereu când deschideam cadourile, chiar dacă nu primeam exact ce am cerut. 

                        A trecut și vremea când îmi doream în secret ca de Crăciun să se întâmple minuni și cumva, printr-o magie în care nu mai credeam în totalitate, să mă placă măcar puțin acel băiat pe care eu îl plăceam din tot sufletul. Tu nu faci minuni, dar îi poți ajuta pe oameni să facă minuni cu ei înșiși, în ei înșiși atunci când sunt suficient de hotărâți să fie fericiți încât să facă anumite alegeri care trebuie făcute, indiferent cât dor uneori. 

                        Acum mă aflu în acea perioadă a vieții în care vreau pur și simplu să fiu fericită, să mă aflu lângă oamenii dragi mie și să fim cu toții sănătoși pentru a ne putea bucura cât mai mult de tot ce avem unul pentru altul păstrat cu grijă în suflete. Am înțeles că, deși nu primeam mereu ce îmi doream, magia ta nu stă în cadou, ci în sentimentele care se află în spatele sale. Am înțeles că nu trebuie să îmi doresc și să sper să se întâmple miracole pentru a mă iubi cineva, cei care iubesc, o fac, o demonstrează și aduc fericire, ceilalți… Nu fac nimic din toate astea. Și e inutil să ne rugăm pentru iubirea unor oameni care nu ne-o pot oferi. 

                        Acum știu că tot ce aveam nevoie era chiar în fața mea sau lângă mine. Nu mi-a lipsit niciodată ceva cu adevărat important. Tot ce am cerut au fost… mofturi, unele materiale, altele pentru suflet. Dar altfel nu le pot numi din moment ce m-am putut lipsi de ele la un moment dat. 

                        În seara asta nu îți scriu să îți cer ceva, îți scriu să îți mulțumesc. Îți mulțumesc pentru magia anilor copilăriei, pentru lecțiile din adolescență, acelea că iubirea vine de la sine, nu ambalată într-o cutie cu fundiță, și pentru simplul fapt că în fiecare an îmi aduni toată familia în jurul aceleiași mese.”

                        Mai presus de conotația comercială pe care a căpătat-o sărbătoarea Crăciunului, te-aș ruga pe tine, cel care citești, să nu uiți că Crăciunul este Nașterea Domnului și că trebuie să ne concentrăm pe suflet, iubire, familie și fericire, nu doar pe cadouri și tot ce înseamnă lucruri materiale. 

Foto:

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts