Dor de ducă

                    Mă cuprinde uneori o dorinţă arzătoare să plec. Să plec undeva unde să nu cunosc pe nimeni şi unde nimeni să nu mă cunoască. Mi-aş lua o vacanţă pe termen nelimitat de la tot ce-mi afectează sufletul, de la griji, serviciu, probleme, facturi, minciuni şi răutăţi. Le-aş lăsa pe toate aici şi nu mi-aş lua decât o carte şi un bilet de tren către oriunde. Uneori chiar mi-aş lua toată lumea în cap şi aş renunţa la tot. În acele momente mă simt pur şi simplu ca o pasăre închisă într-o colivie, iar colivia mea e făurită din rutină. Mă simt încorsetată de tipare, dar le urmez pentru că… aşa trebuie. Trebuie să dormim, să mâncăm, să mergem la serviciu, să gătim, să spălăm rufe. În fiecare zi aceeaşi poveste. În fiecare zi pentru că…trebuie.

travel-weheartit-567x450

                     Astăzi am dor de ducă. E una din acele zile în care vreau să plec departe. Vreau să plec şi să nu mă mai întorc. Vreau să renunţ la rutina plictisitoate şi la toate barierele pe care le ridică în jurul meu. Îmi doresc să simt adierea eliberatoare a libertăţii până în adâncul sufletului, să pot avea control complet asupra tuturor acţiunilor mele, nu să le fac din automatism. Urăsc faptul că trebuie să devenim roboţei ai societăţii şi să renunţăm la a ne oferi timp nouă înşine. Da… Astăzi am dor de ducă…

                     Dar după ce mă trezesc din visare realizez că de fapt n-aş putea niciodată să plec. Pe lângă tot ce mă îndeamnă să plec sunt şi mai multe motive care mă obligă să rămân. Prea mulţi oameni pe care îi iubesc, prea multe locuri care mă leagă de ele. Şi când îmi amintesc de toate astea îmi trece dorul de ducă, dar simplul fapt că visez la eliberare mă face să mă simt oarecum liberă. Rutina nu mi-a luat dreptul de a visa. 

                     Şi uneori aş pleca, iar alteori aş rămâne… Dar nu voi avea niciodată puterea să renunţ la tot şi nu-mi voi da niciodată şansa să am aripi...

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply