De ce dracu’ nu suntem fericiţi?

                                     De ce dracu’ nu suntem fericiţi?

                                     Chiar… De ce nu suntem fericiţi? Poate pentru că ne legăm fericirea de oameni, nu de scopuri… Adesea de acei oameni cărora nu le pasă dăcă oferă fericire sau dezamăgire, acei oameni pentru care ,,a pleca” şi ,,a rămâne”, într-un suflet care te iubeşte, e acelaţi lucru. Poate pentru că ne pierdem pe noi înşine de fiecare dată când găsim un om de care să ne agăţăm speranţele şi iubirea, iar apoi nu mai suntem capabili să ne regăsim decât după multe căutări şi suspine. 

                                     Suntem nefericiţi pentru că, într-o lume rece, nu putem fi indiferenţi, suntem naivi şi blânzi şi sinceri şi încă iubim cu întregul suflet fără să oferim amăgiri sau minciuni pentru a primi la schimb nişte sentimente pe care nu ştim sigur dacă le vrem sau nu. Şi poate nu suntem fericiţi pentru că îi lăsăm pe cei din jurul nostru să conteze prea mult, iar noi înşine contăm prea puţin… Oamenii care înseamnă mult pot pleca departe şi pot lua cu ei tot ce ai investit şi tot ce le-ai oferit… Toate astea fără să le pese…

                                     Deci de ce dracu’ nu mai suntem fericiţi?

                                     Pentru că iubim rar, ne-am lăsat inimile să îngheţe sub indiferenţa rece a celorlalţi, ne e teamă de dezamăgire, de părăsiri, de tristeţe şi alergăm în braţele singurătăţii… Pentru că nu mai avem curaj să riscăm să fim fericiţi. Nu suntem fericiţi din cauză că nu lăsăm trecutul să treacă şi ne încăpăţânăm inutil să trăim acolo… Din cauză că ne lăsăm descurajaţi prea uşor, când de fapt ar trebui să ne ambiţionăm şi mai tare să obţinem ceea ce ne dorim. Nu suntem fericiţi… Şi asta pentru că nu ştim să ne bucurăm de lucrurile mărunte, nu vrem să trăim clipa şi nu avem habar cât de fericiţi am putea fi dacă nu ne-am complica viaţa prea mult cu a nu fi fericiţi.

                                     Ce dracu’ e cu noi de am ajuns să fim nefericiţi doar dintr-atât?! Mie mi se pare că oamenii care pot fi nefericiţi doar dintr-atât sunt de fapt cei mai puternici, sunt de fapt cei care merită cel mai mult fericirea, sunt cei care n-o aşteaptă la colţ, ci merg după ea şi fac tot posibilul să o găsească. Mie mi se pare că aceşti oameni sunt cei care iubesc cel mai mult, sunt cei mai sinceri şi cei mai frumoşi. Aceşti oameni nu merită să fie nefericiţi. 

                                     Aceşti oameni ar trebui, acum, să zâmbească!

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply