De azi nu mai alerg după oameni, nu îi mai aștept, nu îi mai iert fără să merite. Mi-am învățat cu greu unele lecții, dar acum că le știu și că știu cum pot fi oamenii, nu cred că oricine merită efortul și zbaterile de suflet. 

                                 Cred că ar trebui să învățăm de la copii să fim naivi, să ne iubim necondiționat și să spunem mereu ceea ce credem, ce simțim. Ar trebui să învățăm să fim nerăbdători atunci când vine vorba de a face ce ne place și ce ne face fericiți. Ar trebui să învățăm de la ei că cele mai frumoase momente și cele mai sincere zâmbete se întâmplă din senin și vin de la lucruri mărunte, nu de la cele de la care ne așteptăm… Nu după ce am sperat și am visat la ele până am obosit. 

                                 Și cred că ar trebui să învățăm de la bătrâni să ne bucurăm cu ce avem, cât ar fi de mult sau de puțin. Ar trebui să învățăm să nu mai alergăm aiurea după oameni sau după țeluri care nu ne fac fericiți. În fond, viața e atât de frumoasă pe cât ne-o facem singuri și atât de frumoasă pe cât suntem dispuși să o vedem. 

                                 De multe ori, oricât de mult timp am avea la dispoziție să plecăm, oricâte motive am avea să facem, de oricâte ori ne-am întreba dacă să renunțăm sau nu, tot mai întârziem o secundă în prag. Și încă una și tot așa. Dar uneori e bine să punem punct și să continuăm pe cont propriu. E mult mai bine așa. 

                                 Am alergat destul după oameni. Am fost rănită destul de ei. Și am suferit prea tare din cauza lor ca să le mai pot oferi toată încrederea mea din prima. Nu, dragilor. Încrederea și respectul se câștigă. Iubirea se merită. Iar răbdarea de a aștepta un om să te iubească e mult prea scurtă. De azi nu mai alerg după oameni, nu îi mai aștept, nu îi mai iert fără să merite. Mi-am învățat cu greu unele lecții, dar acum că le știu și că știu cum pot fi oamenii, nu cred că oricine merită efortul și zbaterile de suflet. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Vecoro