Dacă te îngrași, ești neglijentă. Dacă slăbești, ești superficială…

 

               Oamenii vor vorbi și te vor vorbi, vor rămâne indiferenți în fața sentimentelor tale. Nu le va păsa ce simți, ce crezi, ce scuze și ce motive ai. Nu le va păsa ce ai simțit atunci când ai acționat într-un anume fel. Nu le va păsa prea mult care e, de fapt, adevărul. Te vor critica și te vor judeca oricum. Iar atunci când vine vorba despre astfel de oameni, ar fi foarte bine să zâmbești, să închizi ochii și să mergi mai departe. Într-o lume în care e atât de ușor să judeci și să tragi concluzii pripite, prea puțini mai sunt cei care se opresc să asculte și să înțeleagă. 

               Oricât de bună ai fi, tot îți vor găsi defecte. Oricât de frumoasă ai fi, tot îți vor căuta imperfecțiuni. Oricât de mult îi vei ajuta, tot vor găsi momente în care li se va părea că puteai să le oferi mai mult. Și oricât ai încerca să îi mulțumești pe toți, mereu vor exista oameni veșnic nemulțumiți. 

               Dacă te îngrași, ești neglijentă. 

               Dacă slăbești, ești superficială, te gândești doar la aspect.

               Dacă spui ce gândești, ești un om deranjant.

               Dacă alegi să taci, ai două fețe.

               Dacă plângi, ești slabă.

               Dacă te afișezi puternică, ești rece.

               Dacă nu iubești, ești pretențioasă.

               Dacă iubești, probabil ai intenții ascunse.

               Dacă îți pasă prea mult, ești naivă.

               Dacă nu îți pasă deloc, ești arogantă.

               Și, uite așa, nu vei mulțumi niciodată pe toată lumea. Așa că trăiește-ți viața cum vrei, unde vrei, alături de cine vrei și lasă-i pe cei din jurul tău să vorbească. Să nu îți pese e singura cale prin care poți demonstra că părerile din jur nu prea contează, atâta vreme cât nu se bazează pe adevărurile din spate.

               Nu are rost să îți trăiești toată viața ascultând și ghidându-te după cerințele și pretențiile celorlalți pentru că vor fi oameni cărora le vei oferi totul, iar ei, într-un final, tot vor susține că nu le-ai oferit nimic. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts