Dacă te comporți de parcă nu ai merita nimic de la cei din jur, nici nu îți vor oferi nimic. Să nu îți fie rușine să ceri atât cât meriți. 

                        Am ajuns la concluzia că oamenii se împart, de obicei, în două categorii. Unii cer prea mult și au pretenții, se cred cu mult deasupra celorlalți și au impresia că totul li se cuvine cu vârf și îndesat. Nu sunt niciodată mulțumiți și nimeni nu e suficient de bun pentru ei pentru că nimeni nu poate să ofere mai mult decât are, la sentimente nu poți face împrumuturi, oferi atât cât ai. 

                        Alții cer prea puțin sau chiar deloc pentru că se subapreciază și trăiesc cu impresia că nu sunt destul de buni încât să merite ceva, încât să aibă dreptul să ceară, la rândul lor, atât cât oferă, căci oferă mult, nu se zgârcesc, oferă fără să calculeze și fără să aibă rețineri. Fac din oamenii pe care îi au alături un fel de zeități cărora nici nu îndrăznesc să le adreseze rugăminți, cărora nu îndrăznesc să le ceară ceva în schimbul devotamentului, al iubirii și al tuturor sentimentelor pe care le oferă. Se comportă de parcă nu ar merita nimic. Și greșesc. 

                        Oamenii se împart, adesea, în aceste două categorii, doar că cea mai bună e calea de mijloc. De ce nu o căutăm?

                        Dacă te comporți de parcă nu ai merita nimic de la cei din jur, nici nu îți vor oferi nimic. Să nu îți fie rușine să ceri atât cât meriți. Să nu îți fie rușine să faci, câteodată, matematică din sentimente. Uneori e bine să tragi linie și să vezi dacă ești fericită, să vezi dacă cel de lângă tine a promis mai mult decât a făcut, dacă prezența și iubirea ta sunt apreciate așa cum merită să fie apreciate. Să nu îți fie rușine să te comporți de parcă meriți să fii iubită atât cât e cu putință. Pentru că meriți. 

                        Dar să nu te rogi niciodată de oameni să îți ofere iubire. Mai bine pleacă. 

Foto: Clem Onojeghuo

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts