Dacă se încăpăţânează să-ţi demonstreze că nu merită să lupţi – nu mai lupta! Dacă îţi cere fără să-ţi ofere – nu mai oferi nici tu! Dacă nu-ţi iubeşte imperfecţiunile – nu te mai strădui să îi oferi perfecţiune! Dacă nu îţi este alături în toate momentele dificile – nu e omul tău!

                                     Dacă se încăpăţânează să-ţi demonstreze că nu merită să lupţi – nu mai lupta! Unii oameni au darul de a începe războaie pentru suflete şi pentru iubire, însă nu vor să sfârşească aceste războaie cu bine şi nici nu merită acele suflete. Pe parcurs, chiar dacă ei se încăpăţânează să-ţi promită că te vor iubi mereu, îţi vor demonstra prin gesturile pe care le vor face şi, mai ales prin cele pe care vor uita să le facă, faptul că, deşi ai fi luptat cu drag pentru iubire alături de ei, nu mai trebuie să o faci… Nu mai merită şi nu mai meriţi nici tu osteneala. 

                                     Dacă îţi cere fără să-ţi ofere – nu mai oferi nici tu! La un moment dat nu vei mai avea de unde căci vei fi rămas cu sufletul gol, pustiu şi rece. Nu de oameni lacomi ai nevoie pentru toată viaţa, ci de acei oameni lângă care să te odihneşti în momentele în care ai obosit şi te-ai săturat de toţi şi toate.

                                     Dacă nu-ţi iubeşte imperfecţiunile – nu te mai strădui să îi oferi perfecţiune! Omul care nu-ţi poate vedea strădaniile pentru a-i oferi un om mai bun şi mai frumos fiind mereu nemulţumit de imperfecţiunile tale fireşti şi omeneşti nu merită să te mai străduieşti atât… Merită doar să-l laşi să se creadă perfect, chiar dacă nu e, şi să îţi vezi de imperfecţiunile tale frumoase.

                                     Dacă nu îţi este alături în toate momentele dificile – nu e omul tău! Avem nevoie de multe de la oamenii alături de care vrem să ne trăim viaţa, dar nu de lucruri materiale, ci de respect, înţelegere, ascultare, iubire… Şi mai ales de prezenţă în acele momente în care ne prăbuşim şi ne e foarte greu. Oamenii care nu se pot oferi pe ei înşişi atunci când ai nevoie de ei, poate nu sunt cei alături de care vei trăi toată viaţa. Omul tău nu te va lăsa niciodată la greu, chiar dacă îi va fi greu şi lui. Va fi puternic pentru tine, pentru voi şi într-un final şi pentru el. Dacă nu face toate astea, poate nu e omul tău.

 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts