Dacă nu au omorât-o nopțile de singurătate, absența ta, întrebările, așteptările, lacrimile, îndoielile și tot ce nu i-ai oferit, plecarea ta în niciun caz n-o va ucide, o va face doar mai puternică. Să nu trăiești cu impresia că îi va fi greu fără tine în condițiile în care ai lăsat atât de mult loc de mai bine. 

                             Poate o să dea dracu’ într-o zi să îi spui că nu o să poată trăi fără tine și că ar fi mai bine să lase toanele și mofturile la o parte, să se mulțumească cu atât cât primește. Vei trezi în sufletul ei o convingere de care s-a îndoit până în acel moment, și anume aceea că fără tine va fi în mod clar mai fericită. 

                             Până la urmă, e evident că cel care mizează pe faptul că nu poți trăi fără el e convins că îți poate greși oricât deoarece tu îl vei ierta. Dar acești oameni ar trebui să știe ceva, oricât ai iubi pe cineva, dacă te calcă pe suflet și pe nervi, ajungi să-l calci în picioare. Apoi pleci. Pentru că îți dai seama că nu ai ce să cauți lângă un astfel de om. 

                             Așa că să știi că va pleca. Poate mai târziu decât ar fi trebuit, poate mai devreme decât te-ai fi așteptat, dar va pleca și își va lua înapoi tot ce ți-a oferit cu atâta căldură. Și chiar dacă nu va fi ea cea care va pune punct, plecarea ta nu îi va face mai mult rău decât i-ai putea face rămânând. Dacă nu au omorât-o nopțile de singurătate, absența ta, întrebările, așteptările, lacrimile, îndoielile și tot ce nu i-ai oferit, plecarea ta în niciun caz n-o va ucide, o va face doar mai puternică. Să nu trăiești cu impresia că îi va fi greu fără tine în condițiile în care ai lăsat atât de mult loc de mai bine. 

                             Și să nu crezi că vei mai avea vreodată dreptul să te întorci. Pentru că ea își va rezerva dreptul la fericire. Nu are nevoie să o caute trecutul decât în măsura în care îi mai poate oferi lecții care să o ajute în prezent. Tu nu mai poți!

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts