Dacă aş avea totul, dacă aş cuceri totul, dacă mi-ar cădea totul la picioare şi n-aş avea cu cine să împart, cu cine să plâng, cu cine să râd, cu cine să cad şi cu cine să mă ridic, n-aş avea prea multe. M-aş avea doar pe mine şi îmi sunt necesară, dar poate că nu-mi sunt de ajuns.

                                    Dacă aş avea totul, dacă aş cuceri totul, dacă mi-ar cădea totul la picioare şi n-aş avea cu cine să împart, cu cine să plâng, cu cine să râd, cu cine să cad şi cu cine să mă ridic, n-aş avea prea multe. M-aş avea doar pe mine şi îmi sunt necesară, dar poate că nu-mi sunt de ajuns. Asta nu veţi înţelege voi niciodată, asta nu veţi putea voi vreodată să acceptaţi, faptul că o femeie, indiferent cât de slabă sau cât de puternică ar fi, are nevoie să împartă tot ce are bun şi tot ce are rău, tot ce oferă şi tot ce primeşte. Asta nu veţi fi niciodată capabili să concepeţi, faptul că inima unei femei e atât de slabă încât să se lase rănită de cel pe care îl iubeşte, atât de naivă încât să mai creadă şi a o mie una oară, după a mia dezamăgire, în iubire, atât de puternică încât să-şi revină după fiecare rană şi atât de mare încât să-ţi ofere un loc numai al tău, atât de mare încât să nu te poată urî niciodată, chiar dacă i-ai făcut rău. 

                                    Şi nu veţi mai înţelege niciodată că femeia nu e egoistă. Ea urăşte bărbaţii din vorbe, dar din sentimente nu îl urăşte nici măcar pe acela care a rănit-o. Ea cucereşte sau construieşte imperii prin propriile forţe, în propriul suflet, cu propria inimă şi o face în ambiţia unuia care a lăsat în urma lui numai dărâmături, o face pentru ea, pentru că ştie că merită, dar n-o să vrea să aibă un imperiu pentru a-şi hrăni egoismul, niciodată! Femeia o să vrea să construiască imperii în suflet ca să aibă un loc minunat în care un suflet iubit să se poată odihni cât mai mult, cât mai frumos, cât mai bine. Femeia construieşte imperii de una singură, în ambiţia unuia care n-a avut grijă şi pentru unul care speră să rămână… Femeie, ştiai că de fapt tu însăţi eşti cel mai frumos imperiu pe care i-l poţi oferi unui bărbat? Ştiai? 

                                    Dacă ai avea totul, parcă tot ai vrea să ai pe jumătate oferindu-i şi celui drag măcar atât cât ai pentru tine, nu?

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • COMMENTS (121)

  1. She's wine 25th mai 2016 at 22:33 -

   Aww!

   Reply

  Leave a Reply