Dacă ai lângă tine pe cineva care îți poate oferi un zâmbet în orice situație, crede-mă, ești un om norocos. 

                         Câteodată nici nu conștientizăm cât de noroși suntem și câte lucruri minunate am primit de la viață. Asta pentru că suntem prea ocupați să ne concentrăm asupra a ceea ce ne lipsește. Și mereu ne lipsește câte ceva. Pentru că așa suntem noi, vrem mereu mai mult. Ce avem nu ne mai mulțumește, nu ne mai aduce fericire, deși, cândva, poate era tot ce ne doream. 

                         La fel e și cu oamenii. Ajungem să îi neglijăm exact pe aceia care înseamnă cel mai mult încercând să captăm atenția altora. Ne ignorăm părinții și îi lăsăm pe locul doi pentru că ne concentrăm pe acea iubire ca în povești pe care ei nu o pot înțelege. Apoi ne dăm seama că aveau dreptate când spuneau că doar oamenii toxici ne îndepărtează de alți oameni care ne iubesc. 

                         Și după ce găsim acel om minunat capabil să însenineze orice zi, facem aceleași greșeli, ne concentrăm asupra altor lucruri. Mașină mai scumpă, un loc de muncă mai bun, și tot așa. Căutăm alte fericiri, mai mărunte, dar pe care le vedem ca fiind mai importante. Și ignorăm ce contează. Îi ignorăm pe cei care contează. 

                         Dacă ai lângă tine pe cineva care îți poate oferi un zâmbet în orice situație, crede-mă, ești un om norocos. Nu contează dacă e vorba despre părinți, despre prieteni sau despre acel om care te face să fii o variantă mai bună a ta. Contează doar să îți dai seama că astfel de oameni sunt puțini și că ceea ce îți oferă ei nu îți poate oferi oricine. 

                         Spune-le o vorbă bună, un „Mulțumesc” sau un „Te iubesc” fără motiv. Oferă și tu un zâmbet. Înseninează o zi. Dă-ți seama că unele „fericiri”, oricât de mari ai crede că vor fi, nu vor putea să înlocuiască, să completeze sau să depășească ceea ce ai deja. 

Foto:Paul Bence

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts