Dă-ţi seama că cei care nu te pot iubi vor vrea doar să te folosească. Îţi vor lua iubirea şi tot ce ai de oferit, apoi vor pleca şi te vor lăsa cu sufletul frânt. Nu le mai da voie să te folosească!

                                Oamenii care îţi sunt alături, cel mai adesea, nu îţi stau prin preajmă pentru că te iubesc, ci pentru că au nevoie de tine. Au nevoie să le oferi ascultare, înţelegere, un umăr pe care să plângă şi chiar iubire. Iubire sinceră şi necondiţionată, dar, din păcate, astfel de oameni nu vor putea niciodată să îţi ofere înapoi tot ce le oferi tu lor. Sunt egoişti şi văd viaţa doar prin prisma problemelor pe care ei le au. Şi nici nu vor putea vreodată să te aprecieze pentru tot ce faci pentru ei. Mereu vor trăi cu impresia că li se cuvine şi că aşa trebuie să fie pentru că aşa a fost de la bun început. 

                                Dar mai sunt şi oameni care vor doar să te iubească. Nu merită să îi pierzi pe aceştia din cauza celorlalţi. Nu merită să renunţi la a mai crede în oameni doar pentru că te-au dezamăgit teribil unii care nu au ştiut să aprecieze ce le ofereai şi au ales să te folosească. 

                                Dă-ţi seama că cei care nu te pot iubi vor vrea doar să te folosească. Îţi vor lua iubirea şi tot ce ai de oferit, apoi vor pleca şi te vor lăsa cu sufletul frânt. Nu le mai da voie să te folosească! Dar dă-ţi seama şi că cei care te iubesc cu adevărat sunt oameni pe care nu ai voie să îi pierzi tocmai pentru că nu îi vei găsi întotdeauna. 

                                De multe ori, avem marele ghinion de a iubi prea mult oameni care vor doar să ne folosească până când viaţa începe să le surâdă din nou şi de a suferi prea mult după ei încât aproape îi pierdem pe cei care ne-ar putea iubi toată viaţa. De multe ori, diferenţa între fericire şi regret o face puterea de a trece peste dezamăgiri şi de a avea în continuare încredere în ceva ce ne-a adus suferinţă în trecut… Cum ar fi oamenii…

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts