Cum știi că nu e omul potrivit?

                                Cum știi că nu e omul potrivit?

                                Adevărul că nu ai cum să știi niciodată cu siguranță pentru că trebuie să simți asta… Partea proastă e că sentimentele ni se amestecă mereu și nu putem ști cu exactitate cât din ceea ce simțim este mâhnire și cât a mai rămas iubire. Dar mereu există semne și momente care ne ghidează pașii către căile bune și către oamenii potriviți, trebuie doar să nu ne încăpățânăm să demonstrăm lucruri imposibile.

                                Omul nepotrivit nu te va încuraja niciodată să fii mai bună, să te întreci pe tine însăți și să îți depășești anumite limite. Nu te va încuraja niciodată să privești cerul, să aspiri cât mai sus și să îți stabilești țeluri înalte, el va încerca să îți taie aripile spunându-ți că nu poți, că e greu și va vrea să privești doar către el, deși sufletul tău aspiră spre mai mult, totuși alături de el.

                                Un astfel de om nu îți aduce fericirea. Doar te minte cu momente care îți sunt dragi și îți oferă liniște, dar în majoritatea timpului te lasă să te întrebi și să te frămânți de una singură pentru că nu e dispus să îți alunge grijile și să îți rămână alături. Dacă pentru el e totul bine și e fericit, atunci nu mai contează cum e pentru celălalt.

                                Iar omul nepotrivit nu te trata ca pe o prioritate. Te va face să te simți doar una dintre alegeri, dintre variante. Te va face să te simți într-o oarecare competiție cu alte oarecare femei. Și nimeni nu ar trebui să se simtă în acest fel. Fiecare dintre noi ar trebui să aibă certitudinea că pentru omul iubit este cel mai important și că, orice s-ar întâmpla, nimeni și nimic nu va reuși să producă o separare. 

                                Poate ar mai fi și altele, poate mai multe sau mai puține. Ideea e că nu e bine să ne mulțumim cu puțin atunci când știm că merităm mai mult. Și nu trebuie să facem compromisuri dacă prețul e propria fericire și liniștea sufletească. 

 

 

Foto: João Silas

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts