Cu toții ne dorim pe cineva care să fie loial, sincer, înțelegător și iubitor, pe cineva care să nu renunțe la ce avem împreună. Dar uneori uităm că pentru a ni se îngădui să cerem un astfel de om, mai întâi trebuie să fim unul. 

                           Dacă ni se tot spune că trebuie să fim acea schimbare pe care vrem să o vedem în lume, de ce nu ni se spune să fim și acei oameni pe care ne așteptăm să îi întâlnim? De ce nu ni se spune să fim modelele pe care nu le-am avut și pe care le-am dorit cândva? De ce nu ni spune să nu cerem mult până nu oferim mult sau să nu avem așteptări până când nu merităm să primim ce așteptăm?

                           Cu toții avem speranțe și așteptări, cu toții ne dorim să întâlnim acea persoană care să rămână și să iubească, să fie mai presus de orice și de oricine, să mângâie, să vindece, să nu se lasă așteptată. Cu toții ne dorim pe cineva care să fie loial, sincer, înțelegător și iubitor, pe cineva care să nu renunțe la ce avem împreună. Dar uneori uităm că pentru a ni se îngădui să cerem un astfel de om, mai întâi trebuie să fim unul.

                           Uneori trebuie să mai investim și în noi, nu doar în speranțe și în visuri. Uneori nu e de ajuns să întâlnești acel om care să te completeze dacă tu nu îl poți completa pe el, cu orice ar însemna acel a completa. Poate sunt momente în care subestimăm sentimentele celuilalt și nu facem bine pentru că așa ajungem să le supraestimăm pe ale noastre. Dar în același timp, sunt momente în care nu știm cât valorăm, cât merităm și ne mulțumim cu puțin, cu prea puțin. Și nu ar trebui. 

                           Eu nu vreau mai mult decât ofer. Eu vreau exact atât cât merit. Pentru că știu că pot oferi mult, pentru că știu că pot fi sinceră și pentru că mă știu capabilă să fiu acel om care rămâne și iubește așa cum a promis… sau nu a promis, dar care o face pur și simplu. 

 

 

Foto: Elizabeth Tsung

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts