Copilăria se termină atunci când începe prima iubire!

                      Ne simţim copii şi la 20 şi la 40 şi la 60 de ani, păstrăm mereu în suflet o fărâmă de copilărie ca să ne putem retrage acolo când nu ne simţim în regulă, când avem nevoie de un refugiu pentru a ne odihni, dar ceea ce păstrăm noi în suflet nu mai e copilărie, e doar amintirea ei. Nu mai suntem de fapt copii ci doar retrăim reminescenţele acesteia cu mare drag şi nostalgie. Ne dorim să revenim la acea perioadă frumoasă în care fericirea ne guverna în mare parte spiritul, iar tristeţea era doar ca o scurtă adiere de vânt într-o zi toridă de iulie.

                     Iar noi retrăim de la un timp de vreme numai amintirea copilăriei deoarece la un moment dat ea se termină. Ca orice alt lucru existent este şi ea efemeră.

11136945_657033444402771_1596477294_n

                          Iubirea se termină atunci când începe prima iubire pentru că iubirea are darul de a ne schimba, iar acest proces de schimbare presupune maturizare. Îndată ce începem să iubim uităm de activităţile copilăriei, uităm să ne jucăm, să fim mereu veseli. E greu de explicat în cuvinte, dar iubirea ne obligă să ne maturizăm şi ne omoară copilăria. Ce trist sună… ne omoară copilăria.

                        Dar, deşi ne ucide copilăria, nu ucide şi copilul din noi. Îl lasă undeva într-un colţ ascuns de suflet, iar noi îl regăsim atunci când nici nu ne gândim. Şi e un sentiment extrem de plăcut să regăsim acest copil din adâncul sufletului nostru. E fericire pură. E un răgaz binemeritat de la ostilitatea lumii care ne înconjoară.

                      E păcat că iubirea ne îndeamnă să ne maturizăm, dar are farmecul ei, oferă la rândul ei fericire, e o altă etapă a vieţii şi toate etapele vieţii trebuie trăite la timpul lor pentru că ,,ceea ce nu trăim la timp, nu mai trăim niciodată.”

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply